print mail bookmark
duikerslog
duiknieuws
marktplaats
duikfoto's
duikstekken
duikclubs
duikshops
duikcentra
webmasters
laatste duiken

Opmerkelijkgeplaatst door: ericverlooij op 2007-01-23 11:54:05
51 opmerkingen van bezoekers

  Duiker worstelt zich uit bek van haai

SYDNEY - Een Australische man heeft zichzelf weten te bevrijden nadat een haai hem al half had doorgeslikt. De 3 meter lange witte haai greep de 41-jarige duiker eerst bij het hoofd, waardoor diens neus brak. Bij de volgende hap beet het roofdier in de torso, maar de Australiër vocht zich vrij en stak de haai in een van zijn ogen. Daarop konden zijn duikmaten hem in veiligheid brengen. De man is met vleeswonden naar een ziekenhuis in Wollongong gebracht, meldde de Australische krant The Sydney Morning Herald dinsdag. bron nu.nlfilmpje


Opmerkelijkgeplaatst door: ericverlooij op 2006-09-15 08:59:19
29 opmerkingen van bezoekers

  Baars neemt wraak

Een 42-jarige sportvisser is in de wateren rond de Florida Keys om het leven gekomen toen hij door een reuzenzeebaars werd verdronken. Een reuzenzeebaars kan honderden kilo's zwaar worden. De man, die met een harpoen in acht meter diep water aan het speervissen was, kreeg een enorme baars in het vizier, schoot zijn harpoen in het honderden kilo's wegende dier, maar raakte daarop met zijn pols verstrikt in het touw aan de harpoen.


Opmerkelijkgeplaatst door: ericverlooij op 2006-09-08 18:48:15
27 opmerkingen van bezoekers

  Brit duikt op na stiekem uitstapje

8 september 2006 16:40 - LONDEN - Een vermiste duiker die na een dagenlange zoektocht 'bewusteloos' werd gevonden aan de kust van het Britse eiland Guernsey, blijkt met een omslachtige smoes een stiekem uitstapje te hebben willen verhullen.


Opmerkelijkgeplaatst door: ericverlooij op 2006-09-08 18:19:05
45 opmerkingen van bezoekers

  Agressieve dolfijn terroriseert Bretonse kust

Wo 30 aug 2006, 14:04 BREST - Een dolfijn terroriseert de Bretonse kust. Het dier brengt roeiboten tot zinken, maakt visnetten kapot en viel een vissersboot zo fel aan dat de visser overboord sloeg. „Het lijkt wel een dolle hond. Hij heeft de afgelopen week al voor meer dan 1500 euro schade aangericht”, zei directeur Henri Le Lay van de jachthaven van Brezellec aan het westelijkste puntje van Bretagne.


Opmerkelijkgeplaatst door: ericverlooij op 2006-08-11 09:35:58
nog geen opmerkingen geplaatst

  Kreeft brengt portemonnee terug bij eigenaar

PLYMOUTH - De 30-jarige Paul Westlake is dankzij een zeekreeft verenigd met zijn portemonnee die hij na een zwempartij in dronken toestand in de zee bij het Zuid-Engelse Plymouth had verloren. Enkele dagen na het zwemuitje ving een duiker een kreeft die de portemonnee tussen zijn scharen had geklemd.


Opmerkelijkgeplaatst door: ericverlooij op 2006-08-09 10:48:22
30 opmerkingen van bezoekers

  7 duikers duiken Kanaal over

Zeven Britse amateurduikers, onder wie één vrouw, zijn er zaterdag in geslaagd om het Kanaal tussen Dover (zuidoosten van Engeland) en Cap Gris-Nez (noorden van Frankrijk) over te steken. De duikers zwommen in estafette vier meter onder het wateroppervlak. De duikers vertrokken in Dover om 6.10 uur (7.10 uur Belgische tijd) en kwamen twaalf uur later aan op de Cap Gris-Nez na een zwempartij van 34 kilometer. Daarna keerden ze met een boot terug naar Engeland. De zeven duikers zwommen vier meter onder het wateroppervlak. Ze zwommen om beurten 30 tot 90 minuten met zuurstofflessen. De duikers hebben 50.000 pond (75.000 euro) verdiend met hun stunt. Dat geld gaat naar de stichting die één van de deelnemende duikers tien jaar geleden heeft opgericht, nadat hij ontdekte dat hij aan kanker leed.
Die stichting, Orchid Cancer Appeal, financiert onderzoek naar prostaatkanker en teelbalkanker.


Opmerkelijkgeplaatst door: ericverlooij op 2006-08-07 12:08:40
nog geen opmerkingen geplaatst

  Zwaardvis doorboort borstkas visser

Een meer dan 4 meter lange zwaardvis heeft voor de kust van Bermuda in de Caraïben een hengelaar gespietst. De vis sprong uit het water, over de boot waar Ian Card hem aan de haak had geslagen. Met zijn meer dan 90 centimeter lange, vlijmscherpe zwaard doorboorde de merlijn de borstkas van de Amerikaan. Gespietst werd die door de blauwe zwaardvis meegesleurd in het water. Card (32) kon zich uit zijn benarde positie bevrijden en naar zijn boot terug zwemmen. Hij heeft aan het avontuur een vuistgrote wond in zijn borst overgehouden. Een vriend aan boord van het schip stopte de bloeding met een handdoek. Card is in een ziekenhuis opgenomen voor een spoedbehandeling aan zijn verwondingen, aldus de Britse krant The Times. De chirurg die Card opereerde, was "onder de indruk” van de verwondingen en zei dat de visser dood had kunnen zijn als het zwaard er enkele centimeters naast had gezeten. Cards medepassagiers kapten de lijn nadat hij was gespietst en zo kon de blauwe zwaardvis ontsnappen.


Opmerkelijkgeplaatst door: ericverlooij op 2006-05-10 09:00:38
nog geen opmerkingen geplaatst

  Haai (2,7m) gevangen met gewone hengel

Een doodgewone rubberbootje en een doodgewone vislijn. Hiermee vingen twee vissers de grootste haai in Britse wateren. De haai is zo’n 2,7 meter lang en weegt 250 kilo.
De vissers, Peter Scott (54) en Graeme Pullen (54), hadden het wel even moeilijk, in totaal worstelden ze tien minuten met de wilde haai.
Bang waren de stoere vissers niet, integendeel ze vonden het fantastisch! De mannen vissen al jaren in Britse wateren en een vis vangen van deze grootte komt maar eens in de twintig jaar voor.
De haringhaai leeft meestal in de diepte van oceanen en zeeën langs de Amerikaanse en West-Afrikaanse kusten en in de Middellandse zee.
De haringhaai kan tot 4 meter lang worden. Door de Canadese overbevissing is deze haai een bedreigde diersoort. Het is niet bekend wat er met deze haai is gebeurd.


Opmerkelijkgeplaatst door: ericverlooij op 2006-04-23 09:33:21
nog geen opmerkingen geplaatst

  Babydolfijn: hoofdrol in televisieserie

HARDERWIJK - De eerste dolfijn die in het Dolfinarium in Harderwijk via kunstmatige inseminatie ter wereld kwam, krijgt de hoofdrol in een televisieserie. Dit maakte een woordvoerster van het Dolfinarium woensdag bekend. De serie Spetter! is vanaf 14 juni te zien bij Nickelodeon. De dolfijn kwam in mei vorig jaar ter wereld.


Opmerkelijkgeplaatst door: ericverlooij op 2006-03-29 21:05:30
nog geen opmerkingen geplaatst

  Arabische 'wondervissen' in Liverpool

Liverpool mag zich sinds kort verheugen over de komst van een nieuw wonder. Ditmaal gaat het niet om het winnen van de Champions League, maar om het opduiken van vissen met Arabische tekens op hun ruggen.

Bedreigingen (vd natuur)
Bedreigingen (vd natuur) ]
Biologie en onderwaterleven
Biologie en onderwaterleven ]
Duikalarm en waarschuwingen
Duikalarm en waarschuwingen ]
Duiken met een handicap
Duiken met een handicap ]
Duikgadgets
Duikgadgets ]
(afgezonken) duikobjecten
(afgezonken) duikobjecten ]
Duikongevallen
Duikongevallen ]
Duikstekken in Nederland
Duikstekken in Nederland ]
Evenemententen
Evenemententen ]
Inbraak en andere misdaad
Inbraak en andere misdaad ]
Juridisch
Juridisch ]
Opmerkelijke zaken
Opmerkelijke zaken ]
Overheid en duiken
Overheid en duiken ]
Overige zaken
Overige zaken ]
Overlijdensberichten
Overlijdensberichten ]
Recordpogingen
Recordpogingen ]
Nieuws over deze site
Nieuws over deze site ]
Vervoer en parkeren
Vervoer en parkeren ]


Voor meer info stuur een bericht naar: eric
© 2002-2017 EV-Soft Webdesign


  lid worden
wachtwoord kwijt?

  


Ook hier adverteren? 
Ontvang onze nieuwsbrief
Naam:
Email:
Uit:
Bond: