print mail bookmark
duikerslog
duiknieuws
marktplaats
duikfoto's
duikstekken
duikclubs
duikshops
duikcentra
webmasters
laatste duiken

Overigegeplaatst door: ericverlooij op 2006-07-13 13:24:34
25 opmerkingen van bezoekers

  Duikkaart Oosterschelde door NOB

De NOB heeft een duikkaart gemaakt van de Oosterschelde.
Het een en ander nog wat opgeleukt met wat tekst en plaatjes geeft een leuk resultaat:


Overigegeplaatst door: ericverlooij op 2006-02-22 16:07:32
nog geen opmerkingen geplaatst

  Groot koraalrif ontdekt in Thailand

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft vandaag gemeld dat duikers voor de kust van Thailand een tot dusver onbekend koraalrif hebben ontdekt. De duikers van de organisatie brachten een gebied in kaart van zeker 270 hectare dat tot dusver nergens is geregistreerd. Het WNF spreekt van een spectaculaire ontdekking. Het rif, gelegen voor de kust van de provincie Phanh Nga, wordt omschreven als "relatief gezond". Tot dusver zijn al zeker 112 vissoorten gezien, waaronder een soort papegaaivis die tot zover nimmer in Thaise wateren werd waargenomen.


Overigegeplaatst door: ericverlooij op 2005-12-03 10:11:05
44 opmerkingen van bezoekers

  Veilig duikpak voor de brandweer

DEVENTER, vrijdag 2 december


Overigegeplaatst door: ericverlooij op 2005-11-26 18:29:13
28 opmerkingen van bezoekers

  Onderzoekers ontdekken 'zingende' ijsberg

Wetenschappers die in Antarctica onderzoek doen naar aardbevingen en andere seismische verschijnselen, denken een 'zingende' ijsberg te hebben ontdekt. Zij maken hun ontdekking wereldkundig in het wetenschappelijke tijdschrift Science, dat vrijdag verschijnt. De ijsberg brengt zeer lage tonen voort, die met het menselijk oor niet zijn waar te nemen. Versneld afgespeeld klinkt de ijsmassa echter als een zwerm bijen of een orkest dat aan het inspelen is. De ijsberg van vijftig bij twintig kilometer schuurt langzaam langs een onder water gelegen landmassa. Water wordt met hoge snelheid! door de gletsjerspleten gejaagd, waardoor de ultralage tonen ontstaan, aldus de onderzoekers.


Overigegeplaatst door: ericverlooij op 2005-09-30 17:01:44
32 opmerkingen van bezoekers

  Nieuwe brevetcards bij NOB

Na de beurs Duikvaker in 2005 introduceert de NOB nieuwe brevetcards. Het grootste verschil is dat er geen pasfoto meer op staat. Dit heeft te maken met het elektronisch aanleveren van gegevens in de toekomst, waarbij de pasfoto een heus struikelblok is. Daarom is ervoor gekozen de fotoís op brevetcards af te schaffen.
Vanaf 1 januari hoeft voor nieuwe leden dan ook geen pasfoto meer te worden aangeleverd bij bondsbureau.
Wťl blijft er ruimte voor de foto in de nieuwe logboeken, die ook na de beurs zullen verschijnen.


Overigegeplaatst door: ericverlooij op 2005-07-25 18:13:49
nog geen opmerkingen geplaatst

  Telno. aanslag Sharm-el-Sheik

Alarmcentrale Mondial heeft een zaterdagochtend speciaal telefoonnummer ingesteld waar mensen met vragen over de aanslagen in Sharm-el-Sheik terechtkunnen. Het nummer van Mondial is 020-5618888. De alarmcentrale inventariseert momenteel hoeveel Nederlandse toeristen zich in Sharm-el-Sheikh bevinden. Touroperator Thomas Cook heeft 400 gasten in de badplaats zitten, Hotelplan heeft 52 gasten in Sharm-el-Sheikh. Beide organisaties laten weten dat zij geen gasten in de getroffen hotels hebben. De coŲrdinerende alarmcentrale Mondial heeft zaterdagochtend voor 10.00 uur al meer dan 500 telefoontjes gekregen over de aanslagen in Sharm-el-Sheikh.


Overigegeplaatst door: ericverlooij op 2005-07-25 18:11:21
nog geen opmerkingen geplaatst

  Chip redt zeldzame schildpad

Een uiterst zeldzame Cambodjaanse schildpad is ontsnapt aan de soeppan dankzij een microchip die in zijn poot was ingebracht. Dat heeft de afdeling voor bedreigde diersoorten van het Cambodjaanse ministerie van Visserij 21 juli gezegd. Cambodjaanse vissers hadden het 15 kilo wegende beest in juni gevangen en naar Vietnam gesmokkeld. Van daaruit had de schildpad naar China moeten moeten worden verscheept, waar het dier vrijwel zeker in de soep zou zijn beland. Dankzij de chip kon de 35-jarige schildpad echter worden opgespoord. Het is inmiddels terug in Cambodja, waar naar schatting nog m! inder dan tien van zijn soortgenoten leven. De soort komt verder voor in mangrovebossen in Bangladesh, India, MaleisiŽ en IndonesiŽ.


Overigegeplaatst door: ericverlooij op 2005-07-11 12:23:05
17 opmerkingen van bezoekers

  Waarschuwingsbord bij Gorishoek

De gemeente Tholen heeft een tijdelijk waarschuwingsbord gezet bij de duiklokatie Gorishoek. Daar gebeuren regelmatig duikongelukken en de gemeente vond het onverantwoord om te wachten tot de definitieve borden er zijn.


Overigegeplaatst door: ericverlooij op 2005-07-06 09:03:16
7 opmerkingen van bezoekers

  Universiteit start opleiding duikartsen

De Universiteit Antwerpen (UA) start een opleiding voor huisartsen, sportartsen en specialisten die interesse hebben in duikkeuringen en adviesverlening. Sportduiken kent een steeds grotere belangstelling en het aantal beoefenaars neemt gestaag toe. De omstandigheden stellen echter specifieke eisen aan het lichaam en dit be√Įnvloedt de geschiktheid voor duiken. Het is dus belangrijk dat duikers voor keuringen en vragen terecht kunnen bij artsen met kennis van zaken en ervaring. Daarom start de UA deze opleiding, in samenwerking met artsen van de verschillende hyperbare centra in Vlaanderen! en met artsen van duiksportfederaties. Daarnaast wordt een kwaliteitssysteem ontwikkeld om te waarborgen dat de juiste kennis wordt opgebouwd en op peil wordt gehouden. Er zijn daartoe eisen geformuleerd waaraan een sportduikerarts zou moeten voldoen en er is vastgelegd hoe een sportduikkeuring eruit moet zien. De basiscursus duikerarts voldoet aan de Europese normen, zoals vastgelegd door EDTC - The European Diving Tehcnology Committee


Overigegeplaatst door: ericverlooij op 2005-06-17 20:21:37
nog geen opmerkingen geplaatst

  Sluis Grevelingendam mogelijk geopend

Rijkswaterstaat onderzoekt of de sluis in de Grevelingendam in gebruikgesteld kan worden. Door deze sluis kan vers Oosterscheldewater het Grevelingenmeer instromen, zoals sinds een jaar gebeurt in het Veerse Meer.Hierdoor verbetert de kwaliteit van het water.

Bedreigingen (vd natuur)
Bedreigingen (vd natuur) ]
Biologie en onderwaterleven
Biologie en onderwaterleven ]
Duikalarm en waarschuwingen
Duikalarm en waarschuwingen ]
Duiken met een handicap
Duiken met een handicap ]
Duikgadgets
Duikgadgets ]
(afgezonken) duikobjecten
(afgezonken) duikobjecten ]
Duikongevallen
Duikongevallen ]
Duikstekken in Nederland
Duikstekken in Nederland ]
Evenemententen
Evenemententen ]
Inbraak en andere misdaad
Inbraak en andere misdaad ]
Juridisch
Juridisch ]
Opmerkelijke zaken
Opmerkelijke zaken ]
Overheid en duiken
Overheid en duiken ]
Overige zaken
Overige zaken ]
Overlijdensberichten
Overlijdensberichten ]
Recordpogingen
Recordpogingen ]
Nieuws over deze site
Nieuws over deze site ]
Vervoer en parkeren
Vervoer en parkeren ]


Voor meer info stuur een bericht naar: eric
© 2002-2017 EV-Soft Webdesign


  lid worden
wachtwoord kwijt?

  


Ook hier adverteren? 
Ontvang onze nieuwsbrief
Naam:
Email:
Uit:
Bond: