print mail bookmark
duikerslog
duiknieuws
marktplaats
duikfoto's
duikstekken
duikclubs
duikshops
duikcentra
webmasters
laatste duiken

Recordsgeplaatst door: ericverlooij op 2006-05-11 12:52:21
24 opmerkingen van bezoekers

  Recordpoging ademinhouden mislukt

De poging van de Brit David Blaine om het wereldrecord adem inhouden onder water te verbeteren, is mislukt. Hij kwam na zeven minuten en acht seconden boven water. Zijn situatie was volgens zijn woordvoerder zorgwekkend. "Jullie aanmoedigingen en energie hebben me er doorheen geholpen", riep de stuntman tegen de menigte fans. Daarna werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd.


Recordsgeplaatst door: ericverlooij op 2006-05-10 18:11:58
nog geen opmerkingen geplaatst

  Dolfijnen noemen elkaar bij de naam

Dolfijnen roepen elkaar bij hun naam. Iedere tuimelaar (Tursiops truncatus) heeft zijn eigen kenmerkende fluitje. Groepsgenoten herkennen dat en gebruiken het om de ander te roepen.


Recordsgeplaatst door: turtle2000 op 2006-04-21 10:29:57
20 opmerkingen van bezoekers

  Belg kan 7,5 minuten onder water

BRUSSEL (ANP) - Belgische artsen zijn stomverbaasd over de Brusselaar Patrick Musimi. De man kan 7,5 minuten onder water blijven en tot 209 meter duiken zonder zuurstoffles.


Recordsgeplaatst door: ericverlooij op 2005-07-20 09:40:37
nog geen opmerkingen geplaatst

  Diepste duik ooit gemaakt

Vrijdag 10 juni heeft de 52-jarige Zuid-Afrikaan Gomes de diepste duik ooit gemaakt. In de Rode Zee daalde hij af tot een diepte van 318 meter. Gomes had slechts twintig minuten nodig om op de beoogde diepte aan te komen. De opstijging duurde uiteraard wat langer. Na een opstijging van twaalf uur, vol met decompressiestops, kon hij zijn hoofd weer boven de waterlijn steken. Het was zijn tweede poging om het record, dat in 1996 en in 2001 ook al op zijn naam stond, te behalen. Het oude record stond op naam van de Britse duikinstructeur Mark Ellyatt, die de 312 meter aantikte bij de kust van Thailand in ! 2003. Van slechts zeven duikers is bekend dat zij ooit dieper zijn geweest dan 250 meter. Dat is minder dan mensen op de maan. Gomes is ook recordhouder voor de diepste grotduik. Hij tikte in 1996 de bodem van het levensgevaarlijke Boesmansgat aan op 282 voet. Dit ging toen nog bijna mis, omdat hij toen vast was komen te zitten in het slib op de bodem.


Recordsgeplaatst door: ericverlooij op 2005-06-14 07:44:28
26 opmerkingen van bezoekers

  Nieuw diepduik record.

Afgelopen vrijdag (10 juni) heeft de 52 jarige Zuid Afrikaan Gomes de diepste duik ooit gemaakt. In de Rode Zee daalde hij af tot een diepte 318 meter.


Recordsgeplaatst door: ericverlooij op 2005-05-16 13:24:20
23 opmerkingen van bezoekers

  Recordpoging: meer dan 1 week onderwater

Een duiker uit Wisonsin heeft aangekondigd dat hij het wereldrecord voor de langste duik wil gaan verbreken.
Rich Henry is 35 jaar oud en is van het zeker een week te gaan volhouden.
Het huidige record staat op naar van Jerry Hall en stamt uit 2004.Hall hielt het toen 5 dagen vol.
De recordpoging zal 24 juli starten in Lake Andrea in het Prairie Springs Park.


Recordsgeplaatst door: ericverlooij op 2004-11-10 10:13:10
nog geen opmerkingen geplaatst

  Loïc Leferme op 171 meter non-limit

Loïc Leferme heeft op 30 October het wereldrecord non-limit verbeterd. Het nieuwe record dat voor de kust van Villefranche (Cote d"azur) gezet werd is 171 meter. De hele duik heeft slechts 3 minuten en 40 seconden geduurd. De omstandigheden aan de oppervlakte waren op 30 Oktober niet optimaal. Controleurs van AIDA hebben het record bevestigd. Alvorens aan de record poging te beginnen was Loïc met zijn team al twee weken ter plaatse om te trainen en de diepte langzaam te laten toenemen om zeker te stellen dat de uitrusting en het team in overeenstemming met de veiligheidsrichtlijnen kon functioneren tijdens de werkelijk recordpoging.
duiken.nl


Recordsgeplaatst door: ericverlooij op 2004-10-31 23:48:27
nog geen opmerkingen geplaatst

  Freediver vind overleden collega op 271m

Een Australische duiker heeft tijdens een recordpoging de stoffelijke resten gevonden van een tien jaar eerder gestorven collega.

David Shaw deed in Zuid-Afrika een poging het wereldrecord diepduiken te vestigen. Met 271 meter slaagde hij daarin, maar in het Boesmansgat in de Noordelijke Kaapprovincie trof hij tegelijkertijd het lijk van Deon Dreyer aan.


Recordsgeplaatst door: ericverlooij op 2004-10-12 21:07:38
nog geen opmerkingen geplaatst

  Wereldrecord schorpioenen-zitten

Een Maleisische vrouw heeft een nieuw wereldrecord gevestigd door 36 dagen in een kooi door te brengen in het gezelschap van zesduizend schorpioenen. Ze overleefde zeventien beten. De 27-jarige Nur Malena Hassan neemt de titel van ‘Schorpioenenkoningin’ over van een Thaise vrouw. Die had twee jaar geleden 32 dagen doorgebracht met 'amper' 3.000 schorpioenen.
Nur Malena Hassan zei zeventien maal te zijn gebeten, waarvan één beet «verschrikkelijk veel pijn deed en haar bijna het bewustzijn deed verliezen.» De kooi was vier meter op drie groot en stond in een winkelcentrum in Kuantan. De vrouw mocht slechts een kwartier per dag haar tijdelijke verblijf verlaten. «Dankzij God heb ik het overleefd. Uiteraard wilde ik alles laten vallen. Ik had er genoeg van, maar mijn fans hebben me aangemoedigd», zei ze nog.

bron: 6-minunten duiken


Recordsgeplaatst door: ericverlooij op 2004-09-08 09:08:16
23 opmerkingen van bezoekers

  Recordpoging 'Largest CPR training session'

Op zondag 26 september 2004 onderneemt de brandweer van Heist-op-den-Berg een wereldrecordpoging om met meer dan 2.121 personen bijeen te brengen op één locatie om een CPR training te doen met personen die over een CPR brevet beschikken (houders badge DGH, verpleegkundigen, dokters, redders, enz.) Deze personen hoeven niet verbonden te zijn aan een brandweerdienst, dus ook mensen van de VRC, het Rode Kruis, de Civiele Bescherming, ABL, enz. zijn meer dan welkom! De training houdt een korte oefensessie (8 minuten), per 2, op een oefenpop in. De opbrengst van deze recordpoging bestemd voor 'Levenslijn 2004'. Aan elke deelnemer wordt 1 euro inschrijvingsgeld gevraagd. Elke deelnemer krijgt een certificaatje met vermelding van deelname aan de wereldrecordpoging. Inschrijven kan op het onderstaand e-mailadres:

Bedreigingen (vd natuur)
Bedreigingen (vd natuur) ]
Biologie en onderwaterleven
Biologie en onderwaterleven ]
Duikalarm en waarschuwingen
Duikalarm en waarschuwingen ]
Duiken met een handicap
Duiken met een handicap ]
Duikgadgets
Duikgadgets ]
(afgezonken) duikobjecten
(afgezonken) duikobjecten ]
Duikongevallen
Duikongevallen ]
Duikstekken in Nederland
Duikstekken in Nederland ]
Evenemententen
Evenemententen ]
Inbraak en andere misdaad
Inbraak en andere misdaad ]
Juridisch
Juridisch ]
Opmerkelijke zaken
Opmerkelijke zaken ]
Overheid en duiken
Overheid en duiken ]
Overige zaken
Overige zaken ]
Overlijdensberichten
Overlijdensberichten ]
Recordpogingen
Recordpogingen ]
Nieuws over deze site
Nieuws over deze site ]
Vervoer en parkeren
Vervoer en parkeren ]


Voor meer info stuur een bericht naar: eric
© 2002-2017 EV-Soft Webdesign


  lid worden
wachtwoord kwijt?

  


Ook hier adverteren? 
Ontvang onze nieuwsbrief
Naam:
Email:
Uit:
Bond: