print mail bookmark
duikerslog
duiknieuws
marktplaats
duikfoto's
duikstekken
duikclubs
duikshops
duikcentra
webmasters
laatste duiken

Bedreigingen (vd natuur)geplaatst door: ericverlooij op 2006-05-03 10:02:49
42 opmerkingen van bezoekers

  Zoetwatervissen met uitsterven bedreigd

Amsterdam - IJsberen, nijlpaarden en zoetwatervissen worden met uitsterven bedreigd, net als nog zo'n 16.000 dier-, vogel-, vis- en plantensoorten. Dat heeft de World Conservation Union (IUCN) dinsdag bekendgemaakt. Volgens de in Zwitserland gevestigde organisatie is het aantal bedreigde diersoorten vergeleken met de laatst gepubliceerde 'Rode Lijst' uit 2004 met vijfhonderd toegenomen.


Bedreigingen (vd natuur)geplaatst door: ericverlooij op 2006-04-03 17:46:08
46 opmerkingen van bezoekers

  Massale sterfte koraal in Caribische Zee

Hoge watertemperaturen en het uitbreken van een ziekte hebben er voor gezorgd dat minstens 35% van al het koraal in de Caribische Zee is afgestorven. In natuurbeschermingskringen wordt gesproken van een "onderwater Holocaust". Wetenschappers van over de hele wereld zijn naar het gebied toegekomen om uit te zoeken hoe groot de schade precies is.


Bedreigingen (vd natuur)geplaatst door: ericverlooij op 2006-03-29 09:30:38
44 opmerkingen van bezoekers

  Shell bedreigt walvissen Oost-Rusland

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) waarschuwt dat Shell de laatste honderd exemplaren van een bepaalde soort grijze walvis bedreigt. De Brits-Nederlandse oliemaatschappij doet dat met het nieuwe Sachalin II-project in Oost-Rusland. De Europese afdeling van WNF stelde dat dinsdag in een verklaring. De natuurorganisatie vindt dat Shell moet wachten met de bouw van de eerste van drie boorplatforms. Het WNF wil eerst de uitkomst van de walvistellingen volgend jaar zien.


Bedreigingen (vd natuur)geplaatst door: turtle2000 op 2006-03-13 23:07:34
28 opmerkingen van bezoekers

  Proef met opvissen Japanse oesters

Mosselkotters zijn 13 maart in de Oosterschelde begonnen met het wegvissen van
verwilderde Japanse oesters. Die oesters leveren steeds meer problemen
op voor visserij, recreatie en natuur.
Het gaat in eerste instantie om een proef waarbij 50 hectare oesterbanken
wordt leeggevist. De proef moet uitwijzen of het technisch, financieel
en ecologisch mogelijk is de Japanse oesters terug te dringen. De opgeviste
oesters worden teruggestort op diepe plekken in de Oosterschelde, waar ze
naar verwachting snel afsterven
bron:omroep zeeland


Bedreigingen (vd natuur)geplaatst door: ericverlooij op 2006-03-08 09:02:36
17 opmerkingen van bezoekers

  WNF zet verantwoorde vis op viswijzer.

ZANDVOORT - Meer dan zeshonderd mensen waren zondag aanwezig bij de aftrap van de 'verantwoorde vis-campagne' van het Wereld Natuur Fonds (WNF). De aanwezigen vormden een 'rood, levend hart' op het strand van Zandvoort. De natuurorganisatie wil met de campagne aandacht vragen voor de schoonheid van het leven onder water en de bedreiging hiervan door overbevissing en bijvangst.

Wat is Goede Vis?

Kabeljauw, paling, gegrilde zalm, een haring met uitjes, of een lekker scholfiletje: vis eten is lekker en ook nog eens gezond.


Bedreigingen (vd natuur)geplaatst door: ericverlooij op 2006-02-13 11:54:17
33 opmerkingen van bezoekers

  Japanse oester bedreigt Zeeuwse mossel

De mossel in Zeeland wordt bedreigd door voedselschaarste. Boosdoener is de wilde Japanse oester, die zich de jongste jaren explosief heeft voortgeplant in de Oosterschelde. De sector en de provincie Zeeland zetten de grote middelen in om de oesterpopulatie terug te dringen. De komende weken zullen mosselkwekers minstens 50 hectare grond met Japanse oesters bevissen, in de hoop het bestand terug te dringen, meldde De Telegraaf maandag.


Bedreigingen (vd natuur)geplaatst door: ericverlooij op 2006-01-07 13:27:54
19 opmerkingen van bezoekers

  Biologen luiden noodklok diepzeevissen

Londen - Overbevissing heeft de populaties van sommige soorten diepzeevis in de Atlantische Oceaan zo uitgedund, dat ze met uitsterven worden bedreigd. Met sommige soorten is het zelfs slechter gesteld dan met erkende probleemgevallen als de reuzenpanda en de Bengaalse tijger. Dat blijkt uit onderzoek van Canadese biologen, berichtte het Britse wetenschappelijke tijdschrift Nature woensdag.


Bedreigingen (vd natuur)geplaatst door: ericverlooij op 2005-12-17 10:04:38
19 opmerkingen van bezoekers

  Onderwaterwereld onbeschadigd door tsunami

De verwoestende tsunami van kerst 2004 heeft de dierenwereld in de Indische Oceaan zo goed als ongemoeid gelaten. Een onderwaterexpeditie voor de kust van het Indonesische eiland Sumatra vond maar op een plek, op 4000 meter diepte, een gebied zonder zeeleven. Dat blijkt uit een jaarlijks VN-onderzoek. De vloedgolven hadden wel enorme gevolgen voor de kusten rond de oceaan. Het natuurgeweld kostte van IndonesiŽ tot de Afrikaanse oostkust meer dan 230.000 mensen het leven. Het rapport meldt verder de vondst van nieuwe inktvissen en zeekomkommers in het midden van de noordelijke Atlantische Oceaan. Tonijn blijkt volgens wetenschappers de nieuwe jetsetter van de onderwaterwereld. Een met een chip uitgeruste tonijn, die via de satelliet werd gevolgd, heeft in slechts 600 dagen drie keer de Grote Oceaan doorkruist. Een andere bijzondere vondst was die ! van roofzuchtige zwammen, die kleine zeediertjes verorberen. De telling van vissen en andere zeedieren begon in het jaar 2000 en duurt nog tot en met 2010. Bron: Spits


Bedreigingen (vd natuur)geplaatst door: ericverlooij op 2005-11-26 18:25:56
33 opmerkingen van bezoekers

  VN: de dolfijn sterft uit

Zeventig procent van alle dolfijnen en andere kleine walvisachtigen loopt het risico om als bijvangst gedood te worden.Dit blijkt uit nieuw onderzoek dat in Kenia is vrijgegeven. De Verenigde Naties roepen op tot verregaande maatregelen om de zoogdieren te beschermen.De dolfijnen worden niet alleen door de visnetten bedreigd, andere grote doodsoorzaken zijn het opzettelijk vangen, vervuiling, het vernietigen van de leefomgeving en militaire sonarapparatuur. Het VN-milieuprogramma (UNEP) wil een verbetering van de bestaande beschermde status voor minstens acht verschillende dolfijnsoorten.


Bedreigingen (vd natuur)geplaatst door: ericverlooij op 2005-11-26 18:25:15
nog geen opmerkingen geplaatst

  Zeldzame evervis aangespoeld op Texel

Voor het eerst in de geschiedenis is een zeldzaam evervis aangespoeld op de Nederlandse kust. Dat liet Ecomare, het centrum voor de Wadden en de Noordzee op Texel, donderdag weten. Voorbijgangers troffen de platte vis van 10 centimeter aan op het strand van Texel. Evervissen leven normaal gesproken in diep water (110 - 400 meter), aldus bioloog Pierre Bonnet. ,,Ze komen voor ten zuiden van Ierland en Groot-BrittanniŽ, aan de Atlantische zijde van Het Kanaal. Daar voeden zij zich met holtedieren.'' De aangespoelde vis was volgens de bioloog wat oranje van kleur in plaats van rood. ,,In de Noordzee heeft hij zich gevoed met roeipootkreeftjes en die geven een oranje kleur af.'' De bijzondere vis wordt toegevoegd aan de viscollectie van natuurhistorische museum Naturalis. Bron: LD

Bedreigingen (vd natuur)
Bedreigingen (vd natuur) ]
Biologie en onderwaterleven
Biologie en onderwaterleven ]
Duikalarm en waarschuwingen
Duikalarm en waarschuwingen ]
Duiken met een handicap
Duiken met een handicap ]
Duikgadgets
Duikgadgets ]
(afgezonken) duikobjecten
(afgezonken) duikobjecten ]
Duikongevallen
Duikongevallen ]
Duikstekken in Nederland
Duikstekken in Nederland ]
Evenemententen
Evenemententen ]
Inbraak en andere misdaad
Inbraak en andere misdaad ]
Juridisch
Juridisch ]
Opmerkelijke zaken
Opmerkelijke zaken ]
Overheid en duiken
Overheid en duiken ]
Overige zaken
Overige zaken ]
Overlijdensberichten
Overlijdensberichten ]
Recordpogingen
Recordpogingen ]
Nieuws over deze site
Nieuws over deze site ]
Vervoer en parkeren
Vervoer en parkeren ]


Voor meer info stuur een bericht naar: eric
© 2002-2017 EV-Soft Webdesign


  lid worden
wachtwoord kwijt?

  


Ook hier adverteren? 
Ontvang onze nieuwsbrief
Naam:
Email:
Uit:
Bond: