print mail bookmark
duikerslog
duiknieuws
marktplaats
duikfoto's
duikstekken
duikclubs
duikshops
duikcentra
webmasters
laatste duiken

Duikgadgetsgeplaatst door: ericverlooij op 2007-01-15 08:59:57
10 opmerkingen van bezoekers

  Minionderzeer voor particulieren

Vrijdag 12 januari 2007 - BREDA Ė Wie al een luxe jacht heeft en is uitgekeken op zijn waterscooter, kan voor het ultieme James Bond- of Kuifjegevoel terecht in Breda. Het nieuwste snufje op watersportgebied: een privťduikboot.


Duikgadgetsgeplaatst door: ericverlooij op 2006-07-26 10:28:44
nog geen opmerkingen geplaatst

  mensaangedreven onderzeeŽr wint prijs

Delft - Een groep studenten van de Technische Universiteit Delft heeft met een mensaangedreven onderzeeŽr twee prijzen gewonnen bij de Human Powered Submarine Contest in de Verenigde Staten.


Duikgadgetsgeplaatst door: ericverlooij op 2006-03-11 00:04:38
25 opmerkingen van bezoekers

  Waterproof mobiele telefoon

LG Korea heeft de eerste waterproof telefoon gelanceerd, canU 502S, en is op dit moment alleen nog op de Japanse markt te verkrijgen. Als je een handige duikgadget zoekt, dan is deze in rubber gesealde telefoon, uitgerust met alle standaards van deze tijd, wellicht wat. Met een 1,3 megapixel camera kan jij zelfs onderwater plaatjes schieten. Met 2.2 inch LCD display. Hij kost rond de $500. Voor meer informatie canu502s


Duikgadgetsgeplaatst door: ericverlooij op 2006-02-22 10:06:06
nog geen opmerkingen geplaatst

  Robothaai met afstandsbediening

Een op afstand bedienbare robothaai van ruim 60 cm lang is een nieuwe gadget afkomstig van Hammacher Schlemmer. De robothaai kan echt onder water 'zwemmen' tot een diepte van maximaal 2,74 meter en tot een maximale afstand van ruim 12 meter van de afstandsbediening vandaan.


Duikgadgetsgeplaatst door: ericverlooij op 2006-01-18 21:37:16
nog geen opmerkingen geplaatst

  Waterdichte PSP (Sony spelcomputer)

De mobiele spelcomputer van Sony, de PSP, is razend populair.
Zo populai dat er is nu ook een waterdicht omhulsel verkrijgbaar voor de PSP.
Tot hoe diep je kan duiken met dit omhulsel is mij niet bekend. Maar als ik zo naar het plaatje kijk dan zou ik er nog niet meer onder de douche durven. Toch leuk!


Duikgadgetsgeplaatst door: ericverlooij op 2005-06-28 12:52:03
29 opmerkingen van bezoekers

  Duiksimulator als spel te koop

Heb je watervrees en wil je toch eens een kijkje nemen in de wondere onderwaterwereld?? Dan hebben de makers van Diver: Deep Water Adventures, het Russische Biart de oplossing: een duiksimulator op je computer. De game zal geen verhaallijn bevatten, dus je zult je volledig vrij kunnen verplaatsen.


Duikgadgetsgeplaatst door: ericverlooij op 2005-06-17 20:49:56
29 opmerkingen van bezoekers

  Duikers halen zuurstof uit batterijen

Als de IsraŽlische uitvinder Alon Bodner er binnenkort inderdaad in slaagt een prototype te bouwen van zijn nieuwste vinding, kunnen menselijke duikers voortaan als vissen in het water ademen. Dat wordt mogelijk doordat ze lucht onttrekken aan het water rondom hen, dit volgens persbureau IsraCast.
Tot nu toe moesten duikers en onderzeeŽrs het altijd hebben van meegenomen lucht, van lucht die van bovenaf werd ingepompt of van door elektrolyse verkregen lucht, met alle nadelen van dien. Bodners uitvinding maakt gebruik van de Wet van Henry, een door de Britse scheikundige William Henry gevonden samenhang tussen de druk die op een vloeistof staat en het vermogen van de vloeistof een gas vast te houden ('Bij constante temperatuur en bij verzadiging is de hoeveelheid opgelost gas in een vloeistof evenredig met de druk van dat gas in contact met die vloeistof').
Bodners 'ademhalingsapparaat' is een soort snel draaiende centrifuge op de rug van de duiker, waarin zeewater wordt rondgeslingerd. Daardoor ontstaat in de centrifuge een onderdruk, waardoor de in het water opgeloste lucht vrijkomt, waarna de duiker er na kan happen. Een lithiumbatterij van een kilo houdt het apparaat ongeveer een uur aan de praat. Door simpelweg de loodgordel te vervangen door een batterijgordel, kan een duiker in het vervolg urenlang onder water blijven. De IsraŽlische marine heeft belangstelling getoond, patenten zijn aangevraagd.

Bron: Intermediair

Met dan aan Edwin van Plonskont.nl voor het doorgeven van dit stukje


Duikgadgetsgeplaatst door: ericverlooij op 2005-04-06 20:33:42
nog geen opmerkingen geplaatst

  Veiliger duiken met TUP

Het Zeeuwse bedrijf Noordhoek Offshore heeft een nieuw duiksysteem ontwikkeld waarmee veiliger en langer op grote diepte kan worden gedoken.


Duikgadgetsgeplaatst door: ericverlooij op 2005-01-11 09:44:52
nog geen opmerkingen geplaatst

  Digicam pentax bruikbaar onder water

De nieuwe digitale camera van Pentax is niet echt geschikt om foto's te maken op de bodem van de oceaan, maar tijdens een zwembadduikje zou die best eens van pas kunnen komen. Dat wil zeggen tot 1.5 meter diepte. Met deze camera kan zonder speciaal omhulsel in water worden gefotografeerd. De OptioWP is met name bedoeld voor surfers, snorkelaars en andere watersportliefhebbers. Hij doorstaat ook met gemak een tropische regenbui. Het ontwerp is ook goed bestand tegen zand en stof, andere vijanden van elektronica. De OptioWP is compact en sportief telt 5 megapixels en kan tot 3x inzoomen.


Duikgadgetsgeplaatst door: ericverlooij op 2004-09-23 09:17:44
10 opmerkingen van bezoekers

  Mini-duikboot volgt octopus

Amerikaanse studenten hebben een mini-onderzeeŽr ontwikkeld die in staat is om octopussen in de diepzee te volgen. Met behulp van de mini-duikboot willen biologen het gedrag van de geheimzinnige Pacifische reuzenoctopus bestuderen, de grootste soort octopus die we kennen.

Bedreigingen (vd natuur)
Bedreigingen (vd natuur) ]
Biologie en onderwaterleven
Biologie en onderwaterleven ]
Duikalarm en waarschuwingen
Duikalarm en waarschuwingen ]
Duiken met een handicap
Duiken met een handicap ]
Duikgadgets
Duikgadgets ]
(afgezonken) duikobjecten
(afgezonken) duikobjecten ]
Duikongevallen
Duikongevallen ]
Duikstekken in Nederland
Duikstekken in Nederland ]
Evenemententen
Evenemententen ]
Inbraak en andere misdaad
Inbraak en andere misdaad ]
Juridisch
Juridisch ]
Opmerkelijke zaken
Opmerkelijke zaken ]
Overheid en duiken
Overheid en duiken ]
Overige zaken
Overige zaken ]
Overlijdensberichten
Overlijdensberichten ]
Recordpogingen
Recordpogingen ]
Nieuws over deze site
Nieuws over deze site ]
Vervoer en parkeren
Vervoer en parkeren ]


Voor meer info stuur een bericht naar: eric
© 2002-2017 EV-Soft Webdesign


  lid worden
wachtwoord kwijt?

  


Ook hier adverteren? 
Ontvang onze nieuwsbrief
Naam:
Email:
Uit:
Bond: