Duikstek "Kistersnol"

stekID kisnol
Naam Kistersnol
Provincie zeeland
Duikgebied Oosterschelde
geen postcode of coordinaten bekend, dus geen landkaart
Faciliteiten -
Gemaakt eric op 9 March 2004

Duikwinkels in de omgeving

Recent gelogde duiken

  • 01 Jul 2018 - Frankyboy - redelijk zicht 0°
  • DD14

  • 02 Sep 2012 - Wardvdh - redelijk zicht 17°
  • 25 Sep 2010 - sjef - slecht zicht 16°
  • 25 Sep 2010 - Joep - redelijk zicht 15°
  • 25 Sep 2010 - bartbig - redelijk zicht 17°
  • KompasKwal, Brokkelsterren

  • 11 Jul 2010 - Arne - slecht zicht 18°
  • Janolus cristatus gevonden en een voor mij onbekend pluk Tubularia op het touw. Een echte kolonie, een pluk tubularia bij elkaar en jonge tubularia er omheen. Geen slakken in de buurt.

  • 01 Jun 2009 - Arne - slecht zicht 16°
  • Net iets te vroeg het water in (HW). Zicht was slecht vergeleken met de dag ervoor. Dacht langs de kant naar Borredamme te gaan, maar op een gegeven moment kom je boven slik en dan is het niet veel meer. Je ziet nog wel gaten en dammen onderwater. Weer geen Flabellina slakken gevonden. Ook de Dendronotus niet gevonden.

  • 31 May 2009 - Arne - redelijk zicht 16°
  • Op zoek naar Flabellinas en Dendronotus. Kreeftenfuik gezien, vrachtwagenband. Veel rosse sterslakken en eieren.

  • 25 Mar 2007 - Axelg - heel slecht zicht 8°
  • We arriveren eigenlijk al te laat aan de Kistenolle, want de bedoeling was om 14:30 uur in het water te zijn om de kentering van 14:40 uur te pakken. Tegen de tijd dat we het water in gaan is het al 15:00 uur. De vloed gaat dus al opkomen en de stromingen zijn hier sterk. John wil graag de pier oplopen en daar te water gaan zodat we met de stroming mee naar het zuidwesten gaan, maar we verkiezen toch direct rechtdoor te gaan. oftwel recht door zee. Eerste indruk is goed en is is een stuk helderder. Ik zie 2 zeedruifjes voor mij passeren met hun koddige tentakeltjes en hele kleine anemoontjes en hermietkreeftjes. Deze banen zich een verdomd snelle weg door het slik als een snelle auto door een droge woestijn met een enorme stofwolk erachter. He een slangsterretje. verrek het is hier bezaaid met die dingen. Het duurt echt 9 minuten alvorens we eindelijk wat dieper komen, maar de bodem bljift hier saai slibberig.slagsterretjes zijn leuk, maar de stroming begint goed voelbaar te worden. Daarmee wordt dus ook weer jawel het slik opgedwarreld en het heeft niks nodig om een rookgordijn aan te leggen.John vraagt hoe laat het is en ik schrijf op mijn leitje 15:10 uur. We zigzaggen wat om uiteindelijk weer maar haaks op de stroom richting de kant te gaan.Verrek een zeedahliaatje en op een hoopje oesters zitten knal oranje gele anemoontjes van een halve centimeter doorsnee schat ik. Ik tik John aan en laat het zien, maar die is zo flauw van dat slechte zicht.We zitten zo op 7 meter. Dan voel ik mij ophoog getrokken worden en ik ontlucht gelijk mijn jack.Mijn diepte meter blijft op 3 meter staan en ik daal weer naar 5 meter. John had even moeite met ontluchten en moest zich dus een koppeltje duiken. Affijn alles weer onder controle , maar ik voel dat mijn benen worden geremd. Mijn buddy lijn hangt achter mij aan en ik zie JOhn naast me. We gaan maar snel terug naar de kant. Als ik weer sta met mijn hoofd boven water merk ik dat mijn snorkel is verdwenen. Getverderre, nou ja die ga ik niet meer zoeken.We sjouwen ons weer over de dijk. Conclusie kentering gemist bij laagwater, en weer slecht zicht. Wally baalt als een stekker, maar Antoinette en ik babbelen over het kleine spul wat er leeft. Wally wil vis zien en het liefst grote en goed zicht hebben, want dat verwacht je van Zeeland. ''Ik ga nooit meer naar Kistenolle!!'' wordt er gezegd en ik baal ook een beetje dat mijn snorkel pleite is, maar ik heb een grote lijst met soorten dieren die ik nog niet eerder heb gezien in levende lijve, dus dat kan al niet meer stuk. Zeeland zal ons een andere keer wel goedgezind zijn. hoop ik. Harde wind heeft in iedergeval wel een invloed op een planning van duiken in de toekomst in Zeeland. Axel

  • 25 Mar 2007 - Wally - zicht 0°
  • Waarnemingen

    TOP 15 - Meest waargenomen:

    M1A0Z0 100


    Ostrea edulis
    M0A1Z0 10


    Sagartiogeton undatus
    M0A0Z1 1


    Urticina felina

    Deze foto's zijn genomen door duikloggers: