Kleinste vis ter wereld ontdekt

Australische wetenschappers hebben naar eigen zeggen de kleinste vis ter wereld ontdekt. Het doorzichtige visje wordt één milligram zwaar en kan hooguit zeven millimeter lang worden. Het kan maximaal twee maanden oud worden en ontwikkelt geen vinnen, tanden of schubben. De onderzoekers hebben de vis de “Stout Instantfish” genoemd.

Het wormvormige diertje heeft verhoudingsgewijs grote ogen. De microscopisch kleine vis is al in 1979 ontdekt, maar werd pas dit jaar volledig beschreven. Het is tot op heden alleen gevonden bij een eiland voor de kust van oostelijk Australië.

Bron: fok.nlJoep
j.frensen@planet.nl
Een milligram, dan heb je er een miljoen van nodig voor een kilootje vis. Ik zal dus maar niet gaan proberen of die eetbaar is ;-)) Lijkt me erg moeilijk om zo”n klein visje te ontdekken. Weegt even veel als een microliter zoet water, en kan dus niet veel groter zijn dan een kubieke millimeter anders is hij lichter dan het water en gaat dus drijven! Is er iemand met een microscoop gaan duiken om dat beestje te kunnnen zien? Wie weet zit elke plas wel vol met van die kleine visjes, die wij gewoonweg nooit hebben gezien! Totdat de microscoop werd uitgevonden, hadden we ook nog nooit van bacteriën gehoord. Toen die gevonden werden dacht men dat dat iets heel bijzonders was, zo klein en toch levend! Of het echt het kleinste visje ter wereld is, durf ik te betwijfelen. We hebben gewoon de allerkleinste nog nooit gezien!

Joep

Geef een reactie