vorige duikterug naar het logboekjevolgende duik
Duik van FerryO gemaakt op 24 Oct 2010 om 14:11

Buddy(s) - Fulco den Hollander
Duikduur - 38
Maximale diepte - 6.9
Duikstek - Zoetersbout
Zicht - redelijk
Watertemperatuur - 12
Bijzonderheden -
Tweede duik van de PADI Sea Slug & Sea Snail Specialty met Eddy Mannak. Heerlijke duik, echt genieten, vooral na duik 1!
Na het wisselen van de flessen had ik eigenlijk eerst iets van 'laat maar, ik sla deze wel over'. Doordat ik nu een kloppend setje had ging het echter vele malen lekkerder en hoefde ik niet zo bezig te zijn met het duiken en meer met de slakken!
We hebben gezien:
  • Groene wierslak
  • Bruine plooislak
  • Alikruiken
  • Schaalhoren
  • Galathea kreeft
  • Een gele 'groene zeedonderpad'
  • Kompaskwal (cool!!!!!)

Aan het einde van de duik bij de auto bleek dat Fulco zijn autosleutel was verloren dus daar stonden we. Na veel vijven en zessen (en vooral tijd :)) is er een glasservice gekomen die het achterruitje heeft ingetikt. Helaas ging daardoor de deur nog niet open :( Dus met de stok van een parasol (met dank aan mededuiker) de middenconsole geopend (daar lag de 'echte' sleutel waarmee je ook kunt starten) en vervolgens met een magneet geprobeerd te hengelen.
Dit leverde behalve een hoop lol erg weinig op. Totdat ik (na een half uur hengelen LOL) zag dat de achterdeuren gewoon draairaampjes hadden. En daar konden we via het kleine raampje wel gewoon bij!
Dus een hoop consternatie en ook een hoop plezier. Daarna konden Fulco en ik ons eindelijk omkleden (lang leve het droogpak waardoor we 1,5 uur buiten konden staan!) en hebben we in cafe Steiloor in Ouderkerke nog heerlijk gegeten (en niet duur zoals de Zeeuwen zeggen).
Leuke specialty, leuke mensen, leuke dag.
- Soort water -
Soort pak - droog
Soort lucht - perslucht
Flesinhoud - 12
- Beginaantal bar -
- Eindaantal bar -
Getij - hoog
Hoeveelheid Lood - 10
instructeur/examinator - Eddy Mannak
Examenduik - ja
Duikgebied - Oosterschelde
Landcode - Nederland (nl)