vorige duikterug naar het logboekjevolgende duik
Duik van FerryO gemaakt op 10 Jun 2012 om 09:48

Buddy(s) - Remco Abspoel
Duikduur - 47
Maximale diepte - 11.5
Gemiddelde duikdiepte - 7.1
Duikstek - Vinkeveense plassen, eiland 8
Bootduik - ja
Zicht - zeer_goed
Watertemperatuur - 13
Bijzonderheden -
Vandaag een dagje bootduiken met Time2Dive. We zijn te gast bij Scuba Academie.
Hier kan je met de auto bij Scuba Academie komen om de boel te lossen. Daarna moet je van het terrein af (dit is gereserveerd voor mensen die een boot hebben liggen in de jachthaven) en kun je even 100m verderop parkeren. Dit is betaald parkeren, 2.50 per dag.
Na het opbouwen van de set en het plaatsen van de sets op de boot krijgen we een eerste briefing. Hierna varen we in een kwartiertje naar zandeiland 8. Het weer is grandioos, een lekker zonnetje en weinig wind.
Ik duik samen met Remco Abspoel. Vooraf twijfel ik aan mijn lood. Het is voor het eerst dat ik met de nieuwe set duik (anders dan in het zwembad) en ik heb er voor gekozen dat in mijn natpak te doen omdat ik met daar toch snel wat relaxter in voel. Alleen, hoeveel lood? In het zwembad met een 2,5mm neopreen pak duik ik met een 10l fles zonder lood. Nu heb ik een 7mm pak aan. Én een 12l 300bar fles. Dus theoretisch zou geen lood moeten lukken. Dat voelt echter heel onzeker dus ik neem 4kg mee. En wanneer ik in het water lig, mijn wing helemaal opgeblazen, en uitadem zak ik langzaam naar beneden. Hmmmm, 'iets' te veel lood blijkbaar. Dit merkte ik ook tijdens de duik. Tijdens de duik niet heel veel leven gezien, wel redelijk lekker gedoken. De kop is er af en de onzekerheid neemt daarmee ook zo'n 90% af :)
- Soort water -
Soort pak - nat
Soort lucht - perslucht
Flesinhoud - 12
- Beginaantal bar -
- Eindaantal bar -
Hoeveelheid Lood - 4
Luchtverbruik per minuut - 25.3
Duikgebied - Vinkeveense plassen
Landcode - Nederland (nl)