vorige duikterug naar het logboekjevolgende duik
Duik van FerryO gemaakt op 10 Jun 2012 om 13:14

Buddy(s) - Remco Abspoel
Duikduur - 48
Maximale diepte - 11.7
Gemiddelde duikdiepte - 6.8
Duikstek - Vinkeveense plassen, eiland 9
Bootduik - ja
Zicht - zeer_goed
Watertemperatuur - 13
Bijzonderheden -
Na onze eerste duik hebben we eerst lekker gelunched. Gevulde tomatensoep en broodjes kaas/worst en krentenbollen. Dat ging er goed in. Ik heb getwijfeld of ik me om zou kleden aangezien je na zo'n duik en zo'n tochtje op de boot terug toch best koud bent geworden. Alleen is het uit- en aantrekken van een nat natpak ook weer niet echt comfortabel. Dus de middenweg. Bovendeel uit (los), de rest aanhouden en dan een droog t- shirt met mijn vest. Super. Ondertussen zijn de flessen gevuld dus na de broodjes bouwen we de sets weer op en zetten ze weer in de boot. Dan varen we naar eiland 9.
Gezien de ervaringen qua hoeveelheid lood bij de eerste duik nu maar de boel gehalveerd. Ik denk dat het nog steeds erg ruim is maar ja, te weinig sucks ook. Dus met 2 kg te water.
Dit voelt meteen een heel stuk beter. Zowel buoyancy als trim profiteren hier flink van :)
Al snel komen we een flinke snoek tegen en we besluiten deze even te volgen. Dit wordt uiteindelijk zo'n minuut of 10/15 :) Geweldig hoe zo'n dier zwemt!
We zien diverse wrakken en qua leven wat rivierkreeftjes (zowel dood als levend). Heerlijke duik en net zoals bij de eerste duik lukt het ons weer prima om direct onder de trap naar boven te komen. Na de terugvaart bouwen we de sets af, laat ik (voor het gemak) direct weer mijn fles vullen zodat de boel thuis startklaar is en kleden we ons om.
We hebben een heerlijke bbq en zo rond 18:15 taai ik af.
Ik heb enorm genoten en wil dit zeker vaker doen!
- Soort water -
Soort pak - nat
Soort lucht - perslucht
Flesinhoud - 12
- Beginaantal bar -
- Eindaantal bar -
Hoeveelheid Lood - 2
Luchtverbruik per minuut - 26.5
Duikgebied - Vinkeveense plassen
Landcode - Nederland (nl)