vorige duikterug naar het logboekjevolgende duik
Duik van FerryO gemaakt op 19 Aug 2010 om 20:06

Buddy(s) - Fulco den Hollander
Duikduur - 63
Maximale diepte - 9.7
Duikstek - Koepeltje
Nachtduik - ja
Zicht - goed
Watertemperatuur - 20
Bijzonderheden -
Onverwachte duik met Fulco. Normaal zou ik niet én doordeweeks én voor één duik naar Zeeland rijden en dit keer toch gedaan! Ik wilde ook heel graag de nieuwe 300bar fles inwijden. Lekker rustig aan gedaan dus uiteindelijk pas even na negen uur in het water.
Zo snel mogelijk het water in (linkerinstap) en rustig aan de oppervlakte richting de meest rechtse steiger gezwommen. Iets daarvoor afgedaald. Paling, snotolf, puitaal, zeester, veel krab en veel kreeft. Uiteindelijk werd het dus toch een nachtduik :)
Ik was solidair met Fulco en ging dus ook nat. In het logboek gekeken hoeveel lood ik mee moest nemen. Een flink stuk terugbladeren leverde op dat ik nat 10kg moest meenemen dus zo gezegd zo gedaan. Onder water zat het allemaal niet lekker op mijn rug, ik had veel te veel lood en ploegde door het water. Wat ik niet begreep was hoe ik zoveel te veel lood bij me kon hebben. Na afloop begon het te dagen, de fles was het enige nieuwe.
Thuis opgezocht en de 300bar fles is maar liefst 4.9kg zwaarder dan mijn 'normale' 12l lang. Dus tja, 5kg lood teveel bij je levert nou eenmaal geen relaxte duik op. Snel nog maar eens proberen en dan meteen uitloden!
Ondanks het geploeter heb ik genoten van een heerlijke nachtduik waarin ik weer veel gezien heb! Met dank aan Fulco voor de duik én de gezelligheid op de weg heen en terug.
- Soort water -
Soort pak - nat
Soort lucht - perslucht
Flesinhoud - 12
- Beginaantal bar -
- Eindaantal bar -
Hoeveelheid Lood - 10
Duikgebied - Grevelingen
Landcode - Nederland (nl)