vorige duikterug naar het logboekjevolgende duik
Duik van FerryO gemaakt op 19 Jun 2011 om 05:46

Buddy(s) - Mourat
Duikduur - 30
Maximale diepte - 34.2
Gemiddelde duikdiepte - 19
Duikstek - Elphinstone
Bootduik - ja
Driftduik - ja
Extra diepe duik - ja
Zicht - zeer_goed
Watertemperatuur - 27
Bijzonderheden -
Elphinstone is the place to be wanneer je grotere vis wilt zien schijnt dus wilde ik er heen. Ooit... Wanneer ik daar aan toe was... En meer ervaring had met stroming etc...
Nu deed de kans zich voor en heb ik nagedacht wat mij tegenhield. Dus naar de duikschool gegaan en verteld dat ik op papier wel de benodigde ervaring heb maar me niet zo voel.
Dus heb ik na overleg gewoon een gids gereserveerd (1 op 1) en kon ik relaxed mee gaan. Alhoewel de avond ervoor Pharao“s Curse toesloeg :-)
Kortom, mijn eerste diepe duik, mijn eerste stromingsduik, mijn eerste bootduik op ruw water, de eerste keer dat ik met negatief drijfvermogen het water in 'moest' en de kans was groot dat we haaien zouden zien had ik gehoord op de duikschool!
Na op de heen en weer schuddende boot mijn setje te hebben omgedaan het water in en door naar 5 meter. Daar elkaar ontmoet (we waren met zijn vieren, ik + gids en nog een buddypaar) en direct door naar 30 meter. Even later zagen we de eerste hamerhaai en nog wat later een groepje van vier! Super! Ze zwommen zo'n 10 meter onder ons, had van mij wel iets dichterbij gemogen.
Verder een grote school barracuda's en een heel nieuwsgierige napoleonvis.
En wat een genot om je door de stroming mee te laten nemen langs een rif. Gewoon een hover op de gewenste diepte en klaar is Klara.
Kortom, heel blij dat ik het gedaan heb!
EAN32
- Soort water -
Soort pak - nat
Soort lucht - nitrox
Flesinhoud - 15
- Beginaantal bar -
- Eindaantal bar -
Hoeveelheid Lood - 8
Luchtverbruik per minuut - 27.5
Duikgebied - Rode Zee
Landcode - Egypte (eg)