1e duikmarathon levert 6500 euro op

Oostvoorne: Het moet het begin zijn van een heuse duiktraditie in het Oostvoornse Meer, zegt de organisatie van de duikmarathon. Afgelopen weekeinde namen zo”n honderdtwintig duikers uit Nederland en België deel aan de eerste duikmarathon ooit. De teams van veertien duikers moesten vierentwintig uur lang twee personen onder water zien te houden. De opbrengst van het evenement, 6500 euro, is geschonken aan het Ronald McDonald Sophia Kinderfonds.

Het idee van een “duikmarathon” is volstrekt nieuw; op een goede morgen bedacht door Herma van Noort, lid van Duikvereniging Capelle. ,,Ik werd wakker en dacht, ik wil iets leuks voor kinderen doen. Ook leek het mij gezellig om met een grote groep mensen een dag lang te duiken. Vandaar, aldus Van Noort.

Het plan vond snel weerklank. Maar liefst acht teams schreven zich in, waarvan twee duikers continu op tien a  veertien meter diepte moeten verblijven. Tijdens de marathon legde zo”n duikduo een parcours af van drie kwartier. Sommige teams waren opgedeeld in avond- en dagploegen, bij andere teams deden de deelnemers tussendoor een dutje in een tent, vertelt Van Noort. Zondag om elf uur ’s ochtends was de vierentwintig uur van het Oostvoornse Meer volbracht.

Een winnaar ontbrak echter. ,,We hebben er bewust geen wedstrijd van gemaakt. Want dan bestaat het gevaar dat deelnemers niet meer aan hun eigen veiligheid denken.” Alle acht teams hadden de opdracht met succes uitgevoerd. Echt moeilijk was het dus ook niet, geeft ze toe. ,,Op een diepte van veertig meter kan je maar twintig minuutjes onder water blijven, maar op tien meter makkelijk een uurtje. Drie kwartier onder water blijven is alleen moeilijk voor beginners, omdat ze vaak te snel gaan ademen.” Het Oostvoornse Meer is het ideale water voor de duikers, zegt Van Noort. “Op de bodem liggen veel attributen, zoals caravans, auto”s en boten. Er is altijd wel wat om naar toe te zwemmen.””
Rotterdams DagbladWilly
a@b.nl
,,Op een diepte van veertig meter kan je maar twintig minuutjes onder water blijven”

Huh???
Willy
a@b.nl
,,Op een diepte van veertig meter kan je maar twintig minuutjes onder water blijven”

Huh???
Willy
a@b.nl
,,Op een diepte van veertig meter kan je maar twintig minuutjes onder water blijven”

Huh???
raymondo
raymondovanes@hotmail.com
ja wie moet he nou geloven 🙂

Geef een reactie