2 nieuwe wrakken in Grevelingen

“Deze zomer hebben Rijkswaterstaat Zeeland, Provincie Zeeland, Gemeente Schouwen-Duiveland, de Nederlandse Onderwatersport Bond, Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen en Dive-Inn de Kabbelaar het betonnen schip “Le Serpent” in het Grevelingenmeer laten afzinken. Een uniek project, aangezien het in Nederland nog niet eerder is voorgekomen dat een schip van dit formaat voor de duiksport is afgezonken.

De afgelopen maanden is de projectgroep druk op zoek geweest naar een tweede duikwrak. Deze zoektocht heeft echter niet een, maar twee nieuwe duikwrakken opgeleverd! Het betreft hier twee stalen scheepscasco’s waarvan de ene 14 en de andere 9 meter lang is. Beide casco’s zijn inmiddels geheel gereed gemaakt en zullen binnenkort worden afgezonken.

Ook beginnende sportduikers kunnen zich dus gaan opmaken voor een wrakduik in het Grevelingenmeer. Het thuisfront zal hier bovendien van kunnen meegenieten: via webcams zullen beelden van een van de kleine wrakken te zien zijn. Zeeland, de Dutch Divers Delta, is binnenkort dus nog twee duikwrakken rijker!

bron: onderwatersport.org

Geef een reactie