Boesmansgat eist leven 2e duiker

De australische duiker Dave Shaw is geen onbekende bij het Boesmansgat. In october dit jaar dook ontdekte hij op 270 meter diepte het levensloze lichaa van een collegaduiker die 10 jaar voor hem daar tijdens een duik om het leven was gekomen.

De duik was tot in de puntjes voorbereid. Acht collegeduikers zouden hem opwachten op verschillende dieptes en het lichaam aan elkaar op verschillende hoogtes doorgeven, waarna de individuele duiker zelf zou stoppen met opstijgen om op die plek zijn eerst decostop te maken. Shaw zelf zou het diepste gaan en 5 minuten de tijd hebben om het lijk los te snijden. Zodra hij dan het lichaam door had gegeven kon hij beginnen met zijn opstijging vol met decostops die in totaal 9 uur zou gaan duren.

Zover is het echter niet gekomen. Toen Shaw na 30 minuten nog altijd niet op het eerste decopunt op 220 meter gesignaleerd werd, was duidelijk dat iets goed mis was gegaan. Een collegaduiker daalde nog af om hem te gaan zoeken, maar moest zijn zoektocht staken toen zijn duikcomputer implodeerde.

bron: news24

Geef een reactie