Brandweer schreeuwt om “beroepsduikers”

Het aantal beroepskrachten bij de brandweerkorpsen van Bodegraven en Reeuwijk moet snel worden uitgebreid. Daarvoor pleit brandweercommandant Joop Uitterhoeve.  Vrijwilligers nemen nu taken voor hun rekening die thuishoren bij beroepskrachten. Uitterhove vraagt zich af hoe lang dat goed blijft gaan. Op meerdere fronten is een tekort aan beroeps. Ook aan duikers.”Met het terkort doelt Uitterhove vooral op de “koude kant” van het brandweerwerk zoals preventieve taken als het toetsen van bouwaanvragen, controles op naleving van voorschriften, oefenen, bijscholing, training, advisering en zoiets als het onder de aandacht brengen van het nut van brandmelders.

De “warme kant”, die van vrijwillig personeel en materieel, functioneert wel voldoende, al zitten ze steeds meer op het randje van de norm van maximaal acht minuten aanrijdtijd.

Uitterhoeve noemde daarnaast enige punten die de aandacht verdienen. Zo baart de paraatheid van het duikteam van de Reeuwijkse brandweer hem zorgen, omdat er met enige regelmaat te weinig duikers beschikbaar zijn.”

Geef een reactie