Cyanobacterien en cercarien slaan toe

De bezoekers van pagina 750 van teletekst hadden het allang gezien maar steeds meer zoetwaterplassen in Nederland zijn tot verboden zwemgebied verklaard. Daargaans is het zicht toch al waardeloos door de algen, maar het is natuurlijk helemaal zuur als je op je stekkie aankomt en je moet je duik aflasten. Op teletekst is onder meer te lezen dat Zevenhuizerplas en de Eendrach geveld zijn door cyanobacterien.

Het Engelermeer de Oolderplas bij Herten, Kinselmeer bij Amsterdam en het binnenmeer te IJmuiden hebben last van cercarien. Het Overzicht van teletekst is verre van volledig. Zo vernemen bij dat er bij de ouderkerkerplas blauwalgen zijn gesignaleerd en er her en der stickers en meldingen op het terrein hierover zijn te lezen.

Mensen die nog andere locaties weten waar op dit moment agv de warmte of andere redenen niet gedoken of gezwommen mag worden worden dan ook viendelijk verzocht hun informatie te delen via de link “opmerkingen” hieronder.

teletekst 750Benookduiker
RB@niro-it.nl
Pagina 725 op teletekst of via

http://www.waterland.net/smartsite.dws?id=45&si=6&PageID=183
Ruanna
ruanna1960@hotmail.com
Na een zwempartij bij de Groene Heuvels vlak bij Beunibgen bleek dat mijn zoon onder de bulten zat veroorzaakt door cercarien! Hierbij gewaarschuwd!

Geef een reactie