Dode bij duikongeval Zeeland

ZIERIKZEE – Zeeland is dit weekeinde opgeschrikt door twee duikongevallen. Daarbij viel een dode: een 43-jarige vrouw uit het Belgische Geel. De vrouw kwam zaterdagavond om doordat zij bij Kerkwerve op 24 meter diepte in een net verstrikt raakte. Ze raakte in paniek en deed haar flessen af. Degene waarmee zij aan het duiken was, kon haar niet kalmeren of bevrijden. Gealarmeerde duikers bevrijdden haar maar ze bleek al overleden.

Op diverscafe wordt gemeld dat de vrouw nog 135 bar lucht had toen ze aan de kant gehaald is en dat er aan de kant nog pogingen tot reanimatie zijn gedaan.
Een andere duiker (Mike_B) meldt dat tijdens de briefing nog extra aandacht gevraagd is voor het slecht zichbare net op 24 meter en dat het duo niet voornemens was een diepe duik te gaan maken.

bron: nu.nl

BNdeStem meldt:

Een 43-jarige vrouw uit het Belgische Geel is zaterdag bij een duikongeval ter hoogte van Zierikzee om het leven gekomen.

Ze was op 24 meter diepte verstrikt geraakt in een visnet. Doordat de vrouw in paniek raakte, woelde ze de zanderige bodem om. Haar duikpartner verloor haar daardoor uit het oog en besloot naar de oppervlakte te gaan voor hulp. Pas een half uur nadien vonden ze de vrouw terug. Ze werd aan boord gebracht van één van de bootjes waarmee haar groep op de Oosterschelde aan het duiken was. Reanimatie mocht niet meer baten.

Geef een reactie