Duiker kritiek na ongeval in Zilvermeer (Mol)

Een 25-jarige duiker uit Turnhout kwam woensdagavond in het in Mol in de problemen. De man is nog altijd in levensgevaar.
In het Duikcentrum Atlantis aan het Zilvermeer in Mol kwam woensdagavond rond 20.30 uur de 25-jarige Luc Willems in de problemen. De man, sinds enkele maanden lid van duikclub Amfibie in Turnhout, was er aan het oefenen met een instructeur. “We kregen een noodoproep van de instructeur”, zegt Mark Van Baelen, voorzitter van duikcentrum Atlantis. “We hebben de gebeld en zijn met een boot zo snel mogelijk naar de plek van het ongeval gevaren. De ander duikers vonden het slachtoffer snel op de bodem. We hebben de man dan samen met de instructeur in de boot gekregen en zijn onmiddellijk begonnen met de reanimatie. Toen we aan de kade kwamen, waren de hulpdiensten al ter plaatse en die hebben de reanimatie overgenomen.”

Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Gisteravond was hij er nog altijd erg aan toe. “Het blijft voor iedereen bang afwachten”, zegt Tony Devolder van duikschool Amfibie. “De man was sinds enkele maanden lid van onze duikschool. Hij had net zijn opleiding in het zwembad achter de rug en was nu bezig met het duiken in open water. Dit was zijn vijfde duik met een instructeur.”
bron: niewsblad.be

Geef een reactie