Duiker loopt 41km door meer Loch Ness

Een man gekleed in een ouderwets duikerspak is gisteren aan de oppervlakte verschenen van het beroemde meer Loch Ness in Schotland. Hij heeft dit gedaan om geld te verzamelen voor een fonds tegen leukemie. LLoyd Scott die zelf ook leukemie heeft gehad, deed er vorig jaar vijf dagen over om in het duikerspak de Londense marathon bovengronds af te leggen. Ook heeft hij in dit duikerspak marathons in New York en Edinburgh gelopen. Over de 41 kilometer lange tocht over de bodem van het meer deed hij twaalf dagen.

Scott zegt dat het een zware tocht is geweest. Hij heeft zich tegen waterdruk, de weerstand van het water en het slechte zicht moeten verzetten. Scott vond het een koude eenzame tocht. Hij is allerlei obstakels tegengekomen die het moeilijker maken dan op het land. Een keer struikelde hij, en was totaal gedesoriënteerd, wat zeer pijnlijk was.

De 41-jarige voormalige brandweerman en voetballer heeft met zijn acties al miljoenen ponden voor goede doelen verzameld. Bij de vraag of hij het monster van Loch Ness nog gezien heeft zegt hij: “Ik heb vreemd genoeg slechts twee vissen gezien. Dit betekent dat of er zijn van zichzelf niet veel vissen in het meer, of iets moet ze allemaal opgegeten hebben”.

fok

Geef een reactie