Duiker overleeft aanval door krokodil

Een duiker heeft een aanval door een enorme krokodil overleefd nabij Darwin. De 45-jarige beroepsvisser was aan het duiken op zoek naar zeekommer toen de krokodil hem te pakken kreeg. Hij worstelde met het drie meter grote beest en slaagde erin te ontsnappen. De zoutwaterkrokodil (een van de gevaarlijkste ter wereld) had hem wel gebeten in zijn hoofd, nek, schouders en armen. De duiker werd per helikopter naar het ziekenhuis van Darwin overgevlogen. Hij herstelt snel en zal wellicht deze week al naar huis mogen.Een duiker heeft een aanval door een enorme krokodil overleefd nabij Darwin. De 45-jarige beroepsvisser was aan het duiken op zoek naar zeekommer toen de krokodil hem te pakken kreeg. Hij worstelde met het drie meter grote beest en slaagde erin te ontsnappen. De zoutwaterkrokodil (één van de gevaarlijkste ter wereld) had hem wel gebeten in zijn hoofd, nek, schouders en armen. De duiker werd per helikopter naar het ziekenhuis van Darwin overgevlogen. Hij herstelt snel en zal wellicht deze week al naar huis mogen.
De duiker werkte op een Tasmaanse vissersboot. Vanop die boot dook hij samen met enkele collega””s naar zeekomkommer toen het misliep. Een andere visser-duiker haalde de man na zijn gevecht met de krokodil uit het water en sleurde hem terug in de boot.

Bewust van gevaar
Duiken in het noorden van Australië houdt altijd een risico, zeker in dieper water zoals deze man, die zich zeker bewust was van het gevaar. Met borden worden badgasten in de buurt van Darwin gewaarschuwd dat ze niet mogen zwemmen in het zeewater dat vol krokodillen zit. Vijf jaar geleden overleefde een andere duiker in de buurt van dit incident de aanval door een krokodil niet.

bron: hln.be

Geef een reactie