Duiker verdronken in Oosterschelde

Een 69-jarige duiker uit het Belgische Wilrijk is zaterdag verdronken in de Oosterschelde. De man was ’s avonds alleen gaan duiken bij het Goese Sas. Toen hij niet terugkwam, sloeg zijn familie alarm.

De KNRM en de brandweer startten dezelfde avond nog een zoekactie.
Zondagochtend is het lichaam gevonden door de KNRM, vlakbij de plek waar de man het water in was gegaan. De duikuitrusting van de man wordt nog technisch onderzocht door de KLPD.

Bron: omroepzeeland.nlNog wat aanvullingen van www.hvzeeland.nl

26/08/07 | Duiker verdronken in Oosterschelde

WILHELMINADORP – Een 69-jarige man uit Wilrijk (B) is zaterdag verdronken tijdens een dukktocht in de Oosterschelde.

De man die sinds 20.00 uur vermist werd, werd pas zondagochtend gevonden. Rond 01.45 uur werd de reddingsboot Koopmansdank van de KNRM opgeorpen om te gaan zoeken naar de man. Na enkele uren zoeken werd in overleg met het Kustwachtcentrum in Den Helder besloten om het zoeken bij daglicht voort te zetten.

Rond 06.15 uur werd de zoekactie voortgezet. Tijdens de zoekactie liep de reddingsboot Harder vast. Kort daarop vond de bemanning van de Koopmansdank in de buurt van de vastgelopen boot de duiker. Direct werd eerste hulp verleend.

De duiker werd vervolgens met spoed naar de wal gebracht. Daar bleek dat het slachtoffer al was overleden. Er zal onderzoek worden gedaan naar het overlijden van de man. Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) zal de uitrusting van de man op technische mankementen onderzoeken. “

Geef een reactie