Duiker vermist bij Goeree Overflakkee

Voor de kust van Goeree Overflakkee zijn reddingsdiensten zondagochtend verder gaan zoeken naar een vermiste sportduiker van het duikschip Zeeschuimer. De 50-jarige man kwam zaterdagmiddag na een duik op 25 kilometer ten westen van Goeree niet meer boven water. Hij was om 16.45 uur voor een half het water in gegaan.

De reddingsdiensten begonnen zaterdag aan het eind van de middag met hun zoekactie. Bij het invallen van de duisternis had die echter nog niets opgeleverd. De zoekactie werd rond 22.00 uur gestaakt omdat het te donker was, aldus het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Aan de actie deden duikers, drie KNRM-reddingboten, een vaartuig van de kustwacht en drie helikopters van de Koninklijke Marine en de Belgische luchtmacht mee.

Bron: MSN.


De PZC meldt:

Sportduiker vermist

STELLENDAM – Reddingsdiensten zijn zaterdagavond voor de kust van Goeree-Overflakkee op zoek geweest naar een vermiste sportduiker. De man kwam rond half zes niet meer boven water na een duik op 25 kilometer ten noordwesten van het eiland, aldus het Kustwachtcentrum in Den Helder.
Collega”s van de duiker sloegen alarm. De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij zette direct drie vaartuigen in, waaronder de reddingsboot uit Stellendam. Ook zijn helikopters van de Koninklijke Marine en de Belgische luchtmacht ingeschakeld, net als een tweetal duikschepen. De zoekactie is rond tien uur gestaakt omdat het te donker werd.


Vandaag (zondag) is te lezen o pel:

De duiker die sinds zaterdagmiddag wordt vermist op de Noordzee is opgegeven. Zondag wordt niet meer georganiseerd naar de man gezocht. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Toen de getrainde duiker zaterdag aan het eind van de middag niet op het afgesproken tijdstip boven water kwam, werd direct alarm geslagen. Daarop werd een zoekactie op touw gezet.
Aan die zoekactie deden boten mee van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), het douaneschip Zeearend, helikopters van de Koninklijke Marine en de Belgische luchtmacht en twee duikvaartuigen. Omdat het donker werd, is de zoektocht rond 22.00 uur gestaakt.
De KNRM krijgt sinds zaterdagavond van verschillende kanten hulp aangeboden in de zoektocht naar de 50-jarige man, zegt een woordvoerder zondag. Het gaat onder meer om mensen die reddingshonden aanbieden en duikers. De reddingsmaatschappij stuurt de helpers door naar de politie, maar het KLPD laat zondag weten dat het geen zin meer heeft naar de man te zoeken. De kans dat hij levend wordt gevonden, is volgens woordvoerder Carine Portengen niet meer aanwezig.
De vermiste man was een opvarende van het duikschip Zeeschuimer. Meerdere opvarenden van dat schip doken zaterdag op ongeveer 25 kilometer uit de kust van Goeree-Overflakkee naar scheepswrakken op de zeebodem, op ongeveer 25 meter diepte. Zij worden de komende dagen als getuige gehoord in het politieonderzoek, zegt Portengen. Het zou gaan om een standaardprocedure na een ongeluk.

bron elsevier.nlOnno
voorzitter@get-wet.nl
Wij zijn zaterdag assistentie gaan verlenen na onze duikdag. Helaas zonder resultaat.
Het feit dat de duiker niet meer gered kan worden neemt niet weg dat er vandaag (maandag 10 juli) een zoekactie wordt georganiseerd vanuit Scheveningen om het lichaam te bergen. Voor de nabestaande is het wel zo prettig als hij nog gevonden wordt. Ben, Cor en jullie team: veel succes met jullie zoektocht.
Thijs Haenen
thijsie@gmail.com
Het lichaam van de duiker is inmiddels gevonden, en zal in besloten kring worden begraven.
Gecondoleerd.

Geef een reactie