Duikers 24 uur de IJssel in voor een goed doel

Met een sponsorduik in de IJssel wordt geld ingezameld voor Beetje Beter, een stichting die zich inzet voor kinderen in Cambodja. De actie start aanstaande zaterdag aan de Wellekade in Deventer. Om 13.00 uur zal de eerste van in totaal veertien duikers het water in gaan. Zondag om 13.00 uur is de actie afgelopen. “Het initiatief voor de duik is genomen door Menno Klaase. Hij is lid van duikvereniging J.Y Cousteau uit Deventer. “”De stichting is van vrienden van mij en ik vond het tijd om ook iets te doen. De duikers liggen maximaal een uur per duik in het water, anders lopen ze blauw aan”.

Particulieren en bedrijven kunnen voor ieder gedoken uur een bedrag beschikbaar stellen. Menno Klaase verwacht met de actie ongeveer 1200 euro op te halen.

Voor de actie is een speciale duikvergunning aangevraagd want je mag niet zomaar de IJssel in. Voor de veiligheid zitten de duikers met een touw vast aan de kade. Ook zal Rijkswaterstaat het scheepvaartverkeer op de hoogte brengen van de estafette-duik.

bron de stentor

Geef een reactie