Duikers bij excursie vergeten

Twee duikers hebben urenlang in de zee voor de Australische kust gedobberd omdat ze vergeten waren. In de wateren vol haaien rond de Australische Whitsunday Islands dreven de Amerikaanse vrouw en de Britse man ruim twintig uur rond, nadat ze contact hadden verloren met de rest van de groep van de duikersexcursie.
Het tweetal was verwijderd geraakt van de gecharterde boot die hen naar de duikplaats had gebracht. Toen de kapitein huiswaarts koerste, bemerkte hij niet dat hij dat met twee duikers minder deed dan op de heenweg. Vrijdag begon een zoekoperatie.

De twee werden zaterdag gered nadat een helikopterpiloot ze had gesignaleerd. Ze waren al dertien kilometer verwijderd van de plaats waar de groep was gaan duiken. Hulpverleners zeiden in Australische media dat de twee uitzonderlijk veel geluk hebben gehad dat ze zijn gezien door de helikopterpiloot.

In 1998 werd een Amerikaans echtpaar op een Australische duikersexcursie vergeten. Pas na twee dagen werd hun verdwijning ontdekt. Van hen is, behalve een zwaar gehavend zwemvest, nooit meer iets teruggevonden.

bron: nu.nl

Geef een reactie