Duikers in problemen bij Oostvoorne

In het Oostvoornse Meer bij Slag Stormvogel zijn zondagochtend twee duikers in problemen geraakt. De politie meldt dat de duikers door nog onbekende oorzaak in paniek waren geraakt. Ze besloten een noodopstijging te maken. Dat brengt het risico van de caissonziekte met zich mee. Dan komen er door drukverschillen levensgevaarlijke luchtbelletjes in het bloed. De duikers zijn in een ambulance behandeld. Het was zondag om 12 uur nog niet bekend of ze zouden worden opgenomen in het Gemini Ziekenhuis.

bron: RTV Rijnmond
Bassie
sebas1969@hotmail.com
Klopt, ik was erbij. Er kwam ongeloofelijk veel hulp op gang: 2 ambulances, zeker 4 brandweerwagens, 3 politieautos en een helikopter. Ik ben alleen erg benieuwd wat er nu exact gebeurd is en waar de instructeur gebleven was!
johan van dongen
johan.van.dongen@wanadoo.nl
inderdaad, er waren ontzettend veel hulpdiensten. we waren met 5 man aan het duiken (twee groepen 3, en 2). toen we boven kwamen wisten we niet wat we zagen. Iedereen moest zich afmelden. Zeer professioneel gehandeld van de hulpdiensten. Toch goed te weten dat het goed geregeld is als er wat gebeurd.
Sr
duiken@bla.nl
Als ik dit zo hoor is hier goed en georganiseerd gehandeld. Dat gebeurt niet vaak.
firediver
sb070843@tiscali.nl
de dichtsbijzijnde brandweer duikers en ambulance moet uit brielle komen. dus snel 112 (laten) bellen in geval van nood is dus zeker nodig. het is nl minimaal 15 minuten rijden vanuit Brielle.

Geef een reactie