Duikers ongedeerd teruggevonden

Twee vermiste duikers zijn zondag na urenlang zoeken in de Oosterschelde bij Tholen ongedeerd teruggevonden. Het tweetal, een man en vrouw van 37 jaar uit het Belgische Nieuwrode, werd rond 14.00 uur vermist door andere duikers ter hoogte van Gorishoek bij Scherpenisse.

De brandweer en het Korps Landelijke Politiediensten vonden het duo kilometers verder ongedeerd terug bij de Bergschediepsluis. De twee duikers bleken door de wind en opkomend tij met de stroom te zijn meegedreven.

bron: omroep zeeland

ikke
mt_260385@hotmail.com
het zullen eens geen belgen zijn….

ikke
Adri
a3vd62@hotmail.com
Dit soort opmerkingen zijn helemaal nergens op gebaseerd, en totaal overbodig.

Adri.

Sjoerd
rrgd@yahoo.nl
nergens op gebasseerd?

80% van de gevallen zijn het Belgen, hoe het komt weet ik niet en ik heb niks tegen Belgen maar het is een feit.
Sjoerd
rrgd@yahoo.nl
nergens op gebasseerd?

80% van de gevallen zijn het Belgen, hoe het komt weet ik niet en ik heb niks tegen Belgen maar het is een feit.
ikke
mt_260385@hotmail.com
inderdaad, bij het overgrote deel van de ongevallen die in Zeeland plaatsvinden zijn het duikers die niet uit Nederland komen het zijn voornamelijk Belgen…

ik heb ook niets tegen Belgen maar je kan je wel eens afvragen of de opleiding die ze genoten hebben wel zo “goed” is of, of ze zelf wel hun “gezonde verstand” gebruiken bij het duiken.

Je leest regelmatig verhalen over Belgen die in de Grevelingen of Ooster/Westerschelde zijn wezen duiken naar 30m of dieper en die in de problemen zijn geraakt. Op deze lokaties heb je niets te zoeken op die diepte!!!

ikke
mart
mart.02@kpnplanet.nl
Hoezo heb je niets te zoeken op 30 meter? Lijkt me meer een geval van planning en training en niet van Belg of Nederlander.
ikke
mt_260385@hotmail.com
training of niet op 30m in de grevelingen of oosterschelde is het donker/zwart als je mooie duiken wilt maken dan doe je dat tussen de 0 en 15 a 18m dieper is zeker niet nodig. en vooropleidingen moet je al helemaal niet in de grevelingen of oosterschelde wezen, ga dan lekker naar oostvoorne of vinkeveen, hier kan je ook niets slopen…

ikke
peet
peet12@hotmail.com
Belgen,Nederlanders etc, maakt niet uit allen kunnen ze duiken. verstandig duiken is wat anders. Als jij zonodig naar de 30 mtr toe wil prima!! Maar waarschuw dan wel even de hulpdiensten, zodat deze niet voor jou moeten uitrukken. Dit soort duiken in NL is hetzelfde als met een bezopen kop gaan autorijden: onverantwoordelijk en je brengt anderen in gevaar.
Ad
addebeer@divine-diving.nl
Ik vind het bezopen een discussie te starten zonder meerdere gegevens. Verder snap ik al helemaal niet waarom je hier in Nederland (Oosterschelde)geen veilige diepe duiken zou kunnen maken.Sterker nog mits je dit met het volle verstand uitvoert is het een erg goede voorbereiding op bijvoorbeeld het Noordzeeduiken. Ook is het zo dat je hierdoor zeker je skills en het vertrouwen in je buddy vergroot. Kortom ik weet niet wat deze twee mensen overkomen is,hoop wel dat ze er in ieder geval iets van geleerd hebben.
rob
robbecop_9@hotmail.com
Waarom het meestal gaat om belgen is als volgt, ²als je zondags gaat duiken in de oosterschelde zie je 90% auto”s met belgische nummerplaat staan en 10% nederlanders dan is het toch logisch dat er meer kans is dat het belgen zijn als er problemen zich voordoen! De nederlanders hebben schrik om in de oosterschelde te duiken en gaan maar de grevelingen en plassen om te duiken!!!! Snappie!!!!
s
s@s.nl
Gek he als al die belgen gaan stofhappen. Het is gewoon niet leuk meer vanwege het shitzicht

Geef een reactie