Duikers zoeken kaas op 40 meter

Het meest ongelofelijke verhaal van dit jaar komt uit Canada. Duikers zoeken in een baai naar… 800 kilo kaas. Het gaat om 800 kilo vacuüm verpakte cheddar. De kaas ligt niet per ongeluk in de baai van de rivier Saguenay, door een scheepsramp of zo. Nee, kaasfabrikant Luc Boivin heeft vorig jaar welbewust de kaas laten afzinken in de 40 meter diepe baai. Hij denkt zo de lekkerste cheddar ooit te maken. Een visser had Boivin namelijk een keer verteld dat hij een stuk Boivin-kaas had opgevist van de bodem van een meer. Hij nam er een hap van, en volgens hem was het de lekkerste kaas die hij ooit had geproefd. Voor Boivin was dit visserslatijn aanleiding genoeg om de proef op de som te nemen. Boivin denkt dat het koele water en de grotere druk op die diepte het rijpingsproces versnelt.

Het valt de duikers echter niet mee de chaddar terug te vinden. Volgens de Canadese krant Globe and Mail is nog niet een stuk! teruggevonden. Bovendien worden ze op de vingers gekeken door de voedselinspectie, omdat die niet wil dat de ongecontroleerd gerijpte kaas in de winkels beland.

time2dive

Geef een reactie