Duikongeval groene heuvels

De 50-jarige duikster uit Oss die woensdagavond in de problemen kwam bij de Groene Heuvels in Ewijk maakt het goed en is uit het ziekenhuis ontslagen. De vrouw maakte samen met een buddy een oefenduik.Zij was licht verkouden en merkte op 8 meter diepte dat zij niet kon “klaren”. “De begeleider stelde voor terug naar de wateroppervlakte te gaan. Dat gebeurde ook. Tijdens die procedure merkte de duikster dat het haar niet lukte haar vest vol te pompen met lucht. Haar begeleider hielp haar vervolgens met hulp van mensen op de kant uit het water. Volgens de Wijchense voorzitter Gerard Jansen van Onderwatersportvereniging Beluga uit Oss kreeg de duikster daarbij water binnen.

Eenmaal uit het water vertelde de vrouw dat zij braakneigingen had. Jansen: “Dat is meestal een signaal dat er water in de luchtwegen is terechtgekomen. De duikster is naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat er inderdaad waarschijnlijk water in de luchtweg was terechtgekomen.”

Daarop besloot de spoedeisende hulp dat de Osse een nachtje in het ziekenhuis moest blijven om haar te kunnen observeren. Jansen: “De volgende dag bleek alles weer in orde en mocht ons lid naar huis. Het was dus al met al domme materiaalpech. Van onwelwording onder water, zoals de politie stelt, is dus geen sprake geweest.”

bron: gelderlander.nl

Geef een reactie