Flora en fauna bij je duik invoeren

Na bijna een half jaar testdraaien is het dan eindelijk zo ver. Bij iedere duik in nederland die je logt op duikerslog kan je nu alle denkbare waargenomen onderwater flora& fauna invoeren. Voor de zoutwaterduiken is het traditionele MOO-formulier van de stichting anemoon beschikbaar, maar ook het steeds vaker gebruikte formulier gebaseerd op de “Veldgids flora en fauna van de zee”. Voor de mensen die gek op naaktslakken zijn is er een speciaal eigen formulier. Voor zoetwater is ook een formulier beschikbaar.

Het formulier is alleen beschikbaar voor duiken in Nederland en Belgie waar je een correcte (6letter) stekcode hebt opgegeven. Als je de duik hebt ingeboekt wordt je automatische gevraagd of je een formulier wilt invullen. Doe je dat niet, dan kan je later altijd nog via “mijn logboek” op het visje achter de duik klikken en het formulier alsnog invullen.
Een wit visje betekent dat je al (minimaal) één waarneming van flora&fauna hebt ingevoerd voor deze duik. Een zwart visje betekent dat je nog geen waarneming hebt ingevoerd.

De waarneming komen niet alleen bij je eigen duik te staan, maar worden ook gekoppeld aan de stekkendatabase. Op deze manier weten we na verloop van tijd van elke stek in Nederland en Belgie welke flaura en fauna we waar en wanneer kunnen verwachten.

De gegevens die u bij uw duik invoert worden ook beschikbaar gesteld aan de stichting anemoon. U kunt zich in de toekomst dus weer een postzegel besparen 🙂

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om Niels Schrieken van de stichting anemoon te bedanken voor het aanleveren en uitwerken van de 4 formulieren.

Geef een reactie