Frans Bauer bij duikmarathon

Onder de naam “Duik Kinderen Kankervrij” is in het weekend van 20 en 21 augustus een grootscheepse duikmarathon aan de Oosterplas. Bijna dertig procent van alle kinderen met kanker overlijdt nog steeds aan deze ziekte. Ruim zeventig procent geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen vervelende bijwerkingen ontstaan. De Stichting KiKa werft fondsen voor de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden.Een geval van kanker binnen de eigen gelederen van Het D Team, was voor de Bossche duikvereniging aanleiding om in actie te komen. “Het begon als een keukentafelidee en heeft inmiddels een lawine veroorzaakt“, meldt evenementencoördinator Gertjan Houkes. Er komen teams uit Nederland, Duitsland en België en we hebben optredens van onder anderen zangeres Do, Frans Bauer en Jan Smit. Het loopt helemaal uit de klauwen.

Zaterdag 20 augustus opent Do om 10.30 uur het festijn met een optreden van een half uur. Aansluitend luidt het startschot van de duikmarathon. Van ieder team gaan twee duikers per keer te water onder leiding van een duikleider. Met een lijn zijn de duikers vastgehaakt aan een aluminium estafettestok onder aan een boei. 24 Uur lang wordt het stokje binnen elk team doorgegeven aan telkens twee andere duikers. In totaal verwacht de organisatie ruim honderdvijftig deelnemers. “Het waren er meer, maar helaas geeft een aantal clubs de voorkeur aan een last minute duikvakantie in Sharm el- Sheikh. Door de aanslagen is het daar nu spotgoedkoop, verklaart Houkes.

In verband met de opbrengst voor KiKa willen we natuurlijk zoveel mogelijk duikers naar de Oosterplas krijgen, maar met het huidige deelnemersveld zijn we al dik tevreden.“ Omdat het merendeel van de marathon zich onder water afspeelt, staan er op de kant twee demonstratietanks opgesteld met ieder 18.000 liter water. Belangstellenden kunnen hier onder begeleiding een proefduik in nemen. Verder staan er een klimwand, de grootste ballenbak van Nederland, een luchtkussen en een stormbaan. Wie wil kan ook nog handboogschieten, touwtrekken en vlotten bouwen.

Voor 2,50 euro kan een knipkaart worden aangeschaft, die toegang biedt tot de activiteiten. De Bossche brandweer verzorgt een aantal demonstraties in samenwerking met de reddingsbrigade en er is zondag vanaf 13.00 uur een groot slotfeest met tal van optredens en een tombola in de feesttent, entree 7 euro. De lokale omroep Boschtion verzorgt 24 uur live uitzendingen vanaf de Oosterplas.

bron: Brabants dagblad

Geef een reactie