Greenpeace beboet om beschadigd koraalrif

Milieuorganisatie Greenpeace krijgt een boete omdat haar schip Rainbow Warrior II bij de Filipijnen een koraalrif heeft beschadigd. Greenpeace moet ruim 10.000 euro betalen, aldus een woordvoerder van het beschermde kustgebied dinsdag. Maandag liep het schip, een 55 meter lange schoener, vast in het Tubbataha Reef Marine Park. Daarbij is ruim honderd vierkante meter koraalrif beschadigd. Het koraal in het zeepark staat op de lijst van werelderfgoederen van de Unesco. Eco Matser van Greenpeace Nederland zei het ongeluk erg te betreuren. “Je gaat er toch juist heen om de zaak te b! eschermen.” Matser benadrukte dat de door de Filipijnse regering verstrekte zeekaarten niet klopten. “Ze dachten nog anderhalve mijl van het koraal af te zitten. Bovendien was er iemand van het park zelf aan boord.” Greenpeace zal desondanks gewoon de boete betalen. De Rainbow Warrior II arriveerde dit weekeinde in het gebied als onderdeel van een maandenlange campagne om milieuvriendelijke energiebronnen te gebruiken. De bemanning was bezig om het effect van broeikasgassen op koraal te bekijken.

Stephan
ba@ba.nl
Ben zelf ook zeeman en mij is altijd verteld nooit alleen op gps (benodigd om posities in kaart tezetten) te vertrouwen maar ook op zicht peilingen en sterren/ zonnetje schieten dus dat verhaal van die kaarten klopt niet egt lijkt me
Karen
karen.massin@telenet.be
Heeft het gedeeltelijk vervangen van de Brouwersdam in de Grevelingen een invloed op het windsurfen aan de Brouwers- en Grevelingendam? Wij gaan bijna wekelijks naar Zeeland surfen en zouden het héél jammer vinden mocht dat in de toekomst op die plekken niet meer mogelijk zijn.

Geef een reactie