Mechels duikerskoppel trouwt onder water

Amper een maand na hun huwelijk hebben Hilde Schoeters (48) en Jacques Vertongen (53) uit Mechelen hun trouwpartij nog eens overgedaan. Onder water nog wel. De twee leerden elkaar 2,5 jaar geleden kennen tijdens duiklessen.Feestbestuurder Ward Freys van Neptunus dook voor de gelegenheid wat graag als Romeinse god van de zee het water in. Hij mocht vrijdagavond in zwembad Geerdegemvaart het bijzondere huwelijk inzegenen.

“Onze club telt driehonderd leden, maar het is de eerste keer dat wij een onderwaterhuwelijk hebben” zegt hij. Dat krijg je niet zomaar. “Man en vrouw moeten beiden lid zijn en duiken.”

Eind september trouwden Hilde en Jacques al voor de wet in het Mechelse stadhuis. Het extraatje onder water kwam voor hen als een volslagen verrassing. Tot ze zeiden dat ik mijn trouwkleed moest meebrengen, zegt Hilde.

Slechts een vraag moest ze afgelopen weekend beantwoorden: Neem jij Jacques tot uw wettige duik-echtgenoot in wilde, koude en avontuurlijke wateren? Waarop Hilde prompt een ja tevoorschijn toverde. Het was even spannend als de eerste keer. Misschien zelfs nog spannender, lacht ze.

Dik twee jaar geleden was Jacques nog haar duikinstructeur. “Normaal luister ik niet naar mannen. Maar naar Jacques wel omdat ik een beetje bang was. Hij heeft me alles geleerd. Het klikte meteen”, vertelt de kersverse bruid.

De liefde was wederzijds. Intussen hebben wij samen een boerderijtje gekocht in de Franse Auvergne. Daar willen wij later gaan wonen.

gazet van antwerpen

Geef een reactie