Nieuwe brevetcards bij NOB

Na de beurs Duikvaker in 2005 introduceert de NOB nieuwe brevetcards. Het grootste verschil is dat er geen pasfoto meer op staat. Dit heeft te maken met het elektronisch aanleveren van gegevens in de toekomst, waarbij de pasfoto een heus struikelblok is. Daarom is ervoor gekozen de foto's op brevetcards af te schaffen. Vanaf 1 januari hoeft voor nieuwe leden dan ook geen pasfoto meer te worden aangeleverd bij bondsbureau.  Wel blijft er ruimte voor de foto in de nieuwe logboeken, die ook na de beurs zullen verschijnen.

Vanaf 1 januari tot en met 18 februari worden er geen brevetcards oude stijl verstuurd. We gaan ervan uit dat leden liever even willen wachten op de brevetcard in de nieuwe stijl. Als je in januari toch een brevet wilt hebben, en je wilt deze later inruilen voor een nieuwe, dan wordt er wederom € in rekening gebracht (!)

Ook aan leden die een duplicaat brevetcard bestellen, of gebrevetteerde duikers die hun oude brevetcard willen omruilen voor een nieuwe, vragen we een bijdrage in de kosten van €12,-.

Let erop dat het “oude”1*-duikbrevet alleen kan worden omgezet in een 1*-duikbrevet “nieuwe stijl” na akkoord door een 2*-instructeur. Hij kan hiervoor akkoord tekenen op een formulier dat is te downloaden van de website.

bron: nob-nl
henk
henk@vandertank.nl
Tjonge echt weer de NOB. Er kan geen een pasfoto meer op je brevet, maar ondertussen worden ze maar duurder en duurder daar.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie