Onderwaterabri bij Vinkeveense plassen

Vanaf woensdag 28 december is de cover van het nieuwe nummer van het magazine Duiken ook onder water te bewonderen. Een speciale onderwaterabri wordt in samenwerking met JC DECAUX, wereldmarktleider in stadsmeubilair, geplaatst op de bodem van de Vinkeveense plassen. De abri is te vinden bij Zandeiland 4 in Vinkeveen, een gebied dat zeer geliefd is bij onderwatersportliefhebbers. In deze duikzone, waar diverse wrakken de bodem verlevendigen, is de onderwaterabri in ieder geval 1 jaar lang de nieuwste duikattractie.

De stunt met de onderwaterabri zal bij duikliefhebbers niet onopgemerkt blijven. De abri wordt 28 december, 12.00 uur, geplaatst bij Zandeiland vier, een gebied dat druk wordt bezocht door duikers. In deze duikzone is geen scheepvaart toegestaan, waardoor hier zeer veilig kan worden gedoken. Bovendien is een complete onderwaterwereld aangelegd met platforms om op te stijgen, diverse scheepswrakken, een onderwaterspoor en zelfs een echte autobus. De nieuwste attractie, de onderwaterabri, zal voor menig duiker een aangename verrassing zijn.

Vanouds is Zandeiland 4, aan de Baambrugse Zuwe 143 in Vinkeveen, hét dagrecreatie-eiland van Vinkeveen. Het eiland staat vooral bekend om zijn unieke duikzone. Het zicht is dankzij de zanderige bodem vrijwel altijd goed, soms wel 8 tot 10 meter. De grote diepte maken van het duiken in deze plassen steeds weer een spannende belevenis. Het aantal duiken dat hier jaarlijks wordt gemaakt loopt in de vele duizenden.

Geef een reactie