Onderwaterarcheologen ontdekken piratenschip

Een 300 jaar oud scheepswrak blijkt het schip van de befaamde kapitein William Kidd. Onderwaterarcheologen hebben waarschijnlijk één van de meest beruchte scheepswrakken van de zeebodem gevonden. Vlakbij een klein eilandje in de Dominicaanse Republiek denken ze het schip van William Kidd ontdekt te hebben. Kidd behoort tot de grootste piraten van de 17e eeuw. De Schotse kaper was een boekanier volgens het boekje. Nog altijd zijn avonturiers op zoek naar zijn legendarische schat, die ook een hoofdrol speelt in het boek “Treasure Island”.

“We waren dan ook heel verbaasd om het wrak onaangetast te vinden”” , vertelt Charles Beeker die het schip op maar drie meter diepte ontdekte. De goudkoorts heeft nog niet toegeslagen. “Het schip zelf is de grootste schat”, aldus de archeoloog.

Kidd kaapte het schip, de “Quedagh Merchant”, in 1698. Toen hij een jaar later naar New York vertrok om zijn naam te zuiveren werd hij gearresteerd en in 1701 terechtgesteld. Zijn lijk werd opgehangen in een kooi als waarschuwing aan alle andere piraten.

bron de telegraaf

Gerelateerde berichten

Geef een reactie