Onderzoek platform Aquabest

Aquabest gaat bekijken of het speciale duikersplatform in de recreatieplas in Best kan worden hersteld of dat de installatie moet worden verwijderd. Dat zegt manager V. Leijten van Aquabest.Aanleiding is het ongeluk van zondag, waarbij een platform op vijf meter diepte kantelde en naar de bodem zonk toen drie duikers er tijdens hun eerste examen op gingen zitten. Ze zouden behendigheidsoefeningen gaan doen op het platform, dat bestaat uit een stalen rooster dat drijft op met lucht gevulde tonnen.

De drie hadden juist de lucht uit hun pak laten lopen om beter op het platform te kunnen blijven zitten en vielen met het platform mee naar beneden. Hun instructeur en vier helpers konden hen snel weer boven water helpen.

Aquabest kon gisteren nog niet zeggen wat de oorzaak van het ongeluk is. De instructeur, M. van Poppel van duikcentrum Dolfijn, is bezorgd over het onderhoud van het platform dat onderdeel uitmaakt van drie van zulke plateaus: op vijf, tien en vijftien meter onder de waterspiegel.

Geef een reactie