Opknappen duikplekken 2 ton duurder

Het opknappen van een drietal duikplekken op Schouwen-Duiveland pakt twee ton duurder uit dan gepland zo bleek gisteren tijdens de vergadering van Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen. Ondanks de forse overschrijding gaf het bestuur van het schap groen licht voor het project. Het karwei gaat medio dit jaar van start. De verbetering van de duikplekken bij Dreischor (Zuidlangeweg), Den Osse (Nieuwe Kerkweg) en Scharendijke (De Koepel en het Kabbelaarsrif) houdt in dat de toegang veiliger gemaakt wordt door aan beide kanten van de dijk die de duikers over moeten, trappen aan te brengen in combinatie met een steiger langs de waterlijn. Verder is het de bedoeling dat bij de duiklocaties toiletten en (om)kleedruimtes worden neergezet.

Bij De Koepel gaat het nog een stapje verder. Die duikplek wordt door middel van een speciale lift geschikt gemaakt voor invaliden. Aanvankelijk waren de kosten van het karwei geraamd op een kleine zeven ton. Dat bleek veel te optimistisch. Er moet zo’n negen ton op tafel worden gelegd om het project te realiseren. Een hoop geld, zo moest het dagelijks bestuur van het Grevelingenschap gisteren toegeven. Maar in dit stadium nee zeggen, zo werd het algemeen bestuur voorgehouden, betekent niet alleen dat het project niet doorgaat maar ook dat dan het reeds in voorbereidend werk geïnvesteerde geld weg is.

De waterjump (schans waar bmx-fietser ov er heen springen en dan in het water belanden) vergt een investering van ruim 180.000 euro. Het Grevelingenschap betaalt er ruim een ton aan mee en hoopt de investering via een beheervergoeding terug te verdienen.

bron: pzc

Geef een reactie