Schip van 110 meter vastgelopen bij Stavenisse

Het Belgische binnenschip Versus van 110 meter lang is gistermorgen vastgelopen in de Witte Tonnen Vlije, ten westen van . De oorzaak van de stranding is nog onbekend.De Versus liep gisteren bij Stavenisse op een zogenoemde kattenrug. Het lukte gisteravond om het schip weer vlot te trekken. Het schip was onderweg van Duitsland naar Terneuzen. Het is geladen met tweeduizend ton gips. Direct na het vastlopen kreeg Multraship Salvage uit Terneuzen de opdracht om het schip te bergen.

De sleepboot was binnen een kwartier ter plaatse, maar kon door het snel vallende water, Versus niet meer vlot trekken.

Het is nog niet bekend of het schip is beschadigd. Leendert Muller van Multraship Salvage sluit dat niet uit. “Het schip ligt op een zogeheten kattenrug. Zeg maar een soort van bultje.”

Gisteravond heeft het bedrijf een tweede poging gedaan om het schip vlot te trekken. Daarbij zijn twee extra sleepboten te hulp geroepen. Tevens was een kraan aanwezig. Met behulp van de sleepboten Zephyrus en de Salvor van bergingsbedrijf Multraship en de Delta van berger Polderman kon het 110 meter lange schip tijdens hoog water, rond 21.30 uur weer worden vlotgetrokken en de reis naar de losplaats in Terneuzen vervolgen.

dinteloord
dintelduiker@home.nl
een mooi wrak erbij zou best goed zijn voor de duiksport
henk
henk@vandertank.nl
zeg dat wel, zouden ze hem laten liggen dan?

Geef een reactie