St. anemoon dankt duikloggers

De stichting Anemoon wil de duikerslog duikers bedanken voor de bijna 20000 records aan onderwater dieren die zij tot nu toe hebben waargenomen. In MOO-formulieren betekent dat er meer dan 1400 formulieren in de loop van 2004 t/m heden zijn ingevuld. Per duiker zijn het dat meer dan 10 formulieren. Dat is prachtige prestatie.

Als we in detail kijken zien we dat bij 46 formulieren op alle soorten is gelet, bij 120 formulieren is op meer dan 25 soorten gelet en bij de helft van de waarnemingen 700 is op minder dan 10 soorten gelet. Dat kan beter. Het is heel belangrijk dat het formulier volledig ingevuld wordt en dat kunnen zelfs de beginnende duikers. De conclusie is dankzij Duikerslog zijn een hoop waarnemingen binnengekomen, die we wellicht niet hadden ontvangen zonder duikerslog. Dat is heel mooi.

De verbeterpunten voor aankomende periode zijn:

  • Formulieren volledig invullen door het veld nul-waarnemingen te gebruiken. Dit veld betekent dat je er wel opgelet heb maar ze niet gezien hebt.
  • Zeker bij algemene soorten, zoals strandkrab, gelooft de stichting Anemoon niet dat de duikerslog duiker die onderwater niet herkennen. Dus als de krab niet gezien hebt vul dan de 0 in en anders een schatting van hoeveel je er gezien hebt.

Veel succes met het verder invullen van de formulieren en de St. Anemoon wenst jullie een fijn duikseizoen.

Geef een reactie