Stuiterende vis voor Indonesische kust

Een felgekleurde vis die zich stuiterend voortbeweegt over de zeebodem is een nieuwe vissoort. De soort is ontdekt voor de kust van Ambon. De vis is gezien door duikers, in de wateren voor het Oost – Indonesische eiland zo valt te vernemen dankzij BBC News. De duikers omschreven het als een hoppende vis, die zich bij elke sprong afzet tegen de zeebodem.“Net een rubber bal”, aldus onderzoekers in het Amerikaanse wetenschapstijdschrift Copeia. De vis behoort tot de frogfish-familie en ziet er dan ook een beetje uit als een kikker.

De zogenaamde psychedelica frogfish ziet er bijzonder uit met zijn golvende witte en blauwe strepen op een perzikkleurige ondergrond. De strepen lijken te ontspringen in zijn felblauwe ogen, die vooruit kijken als mensenogen.

Het dier heeft een breed en plat gezicht met dikke wangen en een brede kin. Het bestaan van de zogenaamde psychedelica frogfish kwam aan het licht toen het de duikers niet lukte om het dier te identificeren. Ze stuurden de foto’s naar een frogfish-expert aan de Universiteit van Washington die het dier wél konden plaatsen.

bron: nu.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie