Tegenvallende duikvaker

Op de site van exhibition company is er nog niets over terug te vinden maar het lijkt er sterk op dat het aantal bezoekers aan de duikvaker in Utrecht dit jaar flink wat lager is komen te liggen dan voorgaande jaren. Waren het er vorig jaar nog ruim 15.000, dit jaar zouden er naar schatting niet meer dan 9.000 zijn geweest.

Over de duikvaker wordt elk jaar veel geklaagd. De toegangsprijzen en parkeergelden zijn veel te hoog zijn. En over de prijsstelling van de consumpties is de meerderheid ook niet echt te spreken. Ondanks het gevoel van weinig waar voor je geld, was het elk jaar toch weer erg druk.

De nieuwste zet van exhibition company om geen prijsstunters meer toe te laten heeft en de beurs het karakter van een informatieve beurs te geven lijkt geslaagd. Niet alleen waren er meer reisbureautjes aanwezig en er was voldoende tijd om iedereen van advies te voorzien.

De exhibition company heeft dit voornemen wel met een dure prijs moeten bekopen. En snel rekensommetje leert dat er tussen de 6000 en 7000 toegangskaartjes minder zijn verkocht. En dat is dus alleen al minimaal 72.000 euro minder aan inkomsten, nog afgezien van de parkeergelden en andere omzet.

Als je zo her en der je oor te luister legt dan hoor je toch dat zelfs de mensen die toch maar geweest zijn er vaak spijt van hebben en zich voorgenomen hebben om volgend jaar niet meer te gaan. En enkeling lijkt blij te zijn met het feit dat er nu eens eindelijk de tijd voor vakkundig advies en een gezellig praatje genomen kon worden.

Helaas vond ik bij het schrijven van dit stukje geen enkele informatie terug op de officiele website van de duikvaker en moet er bij vertellen dat alle cijfers zoals hier genoemd afkomstig zijn uit het geruchtencircuit. Wel staat er nog altijd te lezen dat ze 15.000 bezoekers verwachtte. jaap
voets@hotmail.com
Ik was er zaterdag, erg rustig inderdaad. Maar nu voor het eerst in 4 jaar 3x een half uur lekker kunnen babbelen met de standhouder over wat dingen.
Wat dat berteft wel beter dan dringen voor de stands om die paar euro korting te krijgen.
Aan de andere kant is 10 euro dan wel weer duur als je puur voor de info komt.

Misschien voor de volgende keer een splitsing in ruimte of tijd
Bijv. alleen uitverkoop in de ene helft van de hal, of alleen op zondag ofzo.
Dan heeft iedereen weer zijn zin.

Alex
onewildnighttour@hotmail.com
Wat ikzelf erg schandalig vond was de manier waarop een prijswinnaar van de loting geen prijs kreeg omdat hij te laat aankwam bij het podium. Ik weet helaas de naam niet maar ik vond het werkelijk schandalig. De regels voor de trekking waren als volgt: als je nummer omgeroepen werd dan kon je tot een uur na de trekking je prijs ophalen.De gehele dag hield men zich aan deze regels maar tegen het einde van de dag week men hier vanaf. het was opeens verandert in drie keer het nummer omroepen en daarna had je pech.Erg raar want u weet wat er allemaal op uw toegangskaartje stond.tot een uur na de trekking kan je je spullen ophalen. En niet iedereen hoort wat er vanaf het podium verteld wordt.er was dus een nummer drie keer genoemd, maar nog voordat er gezegd werd dat deze persoon pech had zei er iemand die hard aan kwm rennen ja ik ja ik toen zei de man op het podium jammer we gaan een ander lot trekken.de beste man liep naar het podium om te vertellen dat hij gewoonnen had.Maar er werd hem even leuk verteld dat hij pech had.DAG REIS van zeven dagen. Nogmaals ik weet niet wie deze man is maar ik zou het in het vervolg erg aardig vinden van de beurs organise=rende partij zich te houden aan de regels die er op je toegangskaartje staat en niet opeens alle gaan veranderen.
Martin
martmet@kabelfoon.nl
Zonde en jammer.
Zonde van het geld voor toegang e.d.
Jammer dat wij (en vele anderen)er niets aan vonden. Waarschijnlijk is de beurs op deze manier wel “leuk” voor pure info, maar voor de duikers die zich suf gespaard hebben voor op de beurs een set (van een goed merk)voor een leuke prijs te kunnen kopen kwamen bedrogen uit. Deze manier van marketting slaat niet bij iedereen even goed aan, zeker gezien het aantal bezoekers. Als je wat wilde kopen werd vaak vermeld”neem contact op met de dealer in uw buurt” Heb je daar 10 euro voor betaald en ver gereden? Duikshops die een eigen beurs hielden op deze duikvaker dagen hadden per vierkante meter meer bezoekers dan de duikbeurs.
Op deze manier voor ons geen duikvakerbeurs meer!!
Ralf
Ralfsx@hotmail.com
Ik vind het toch nodig om een keer te reageren. Ikzelf werk in een duikwinkel, en ik weet daarom dat tijdens de vorige beurzen je materiaal kon kopen tegen een prijs welke een paar euro boven de inkoopsprijs lag. Nu kan ik me voorstellen dat iedereen denkt, dan heb ik tijdens deze dagen toch mooi een spotgoedkoop setje…. Maar daarintegen kun je de prijzen (lees adviesprijzen) van een Mares bijv toch niet meer serieus nemen. De verkopende partijen op de beurs hielden hier niets van over. Maar laten wij ook eerlijk zijn dat niet alleen de exhibition company ervoor gekozen heeft dat er niets verkocht mag worden. Ook de verkopende parijen hebben gelukkig tijdig ingezien dat het zo niet langer kon. Ik ben er zeker van dat dit op den duur de nekslag voor verschillende duikwinkels zou betekenen. Nu wordt de set gewoon bij de winkels gekocht zodat de eigenaar daar ook nog iets aan kan verdienen. Laten we ook niet uit het oog verliezen dat er momenteel in de winkels ook niet bijster veel verkocht wordt (zal wel met de economische situatie te maken hebben). Natuurlijk is het voor de kopers op de beurs niet leuk…. zij zijn immers duurder uit. Maar voor de duikbranche en geloofwaardigheid is het van belang dat er niet meer verkocht gaat worden tegen bodemprijzen op de beurs. Laten we prijsvechters maar tekeer gaan op internet……

Geef een reactie