Turk zwemt 39 km in een duik

Een 61-jarige Turkse duiker heeft in dertien uur en vijftig minuten 39 kilometer onder water afgelegd. De man zwom door de Bosporus, een zeestraat die de “Zwarte Zee” en de “Zee van Marmara” verbindt. Hij is hiermee de eerste mens die de ruim 39 kilometer lange tocht onder water heeft afgelegd.

Namik Ekin, een gepensioneerde commando van de Turkse strijdkrachten, heeft hiermee een plaatsje in het Guinness Book of Records verdiend, omdat hij ook de langste afstand ooit onder water heeft gezwommen.

Ekin startte gisterochtend in de Zwarte Zee. Hij heeft onder water een paar keer zijn zuurstoffles moeten verwisselen. Een boot begeleidde hem op zijn tocht en voorzag hem van vloeibaar eten. Om zich goed op zijn reis voor te bereiden, zwom Ekin drie maanden lang, elke dag vier tot vijf uur onder water.

Bij zijn aankomst in Istanbul veertien uur later, was Ekin zo vermoeid dat hij uit voorzorg naar het ziekenhuis is gebracht. Verder had hij last van zijn enkels en rug. Nadat zjn lichaamstemperatuur weer normaal was en hij extra zuurstof had gekregen, mocht hij weer naar huis.

Bron Nu.nlandre
andre40mmm@hotmail.com
zuurstof?
andre
andre40mmm@hotmail.com
zuurstof?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie