Unieke duiktank bij Transfo

Duikers kunnen binnenkort hun hart ophalen in Zwevegem. De duiktank obij Transfo zal hoogstwaarschijnlijk begin 2014 een feit zijn. Het is pas het tweede exemplaar in West-Europa. De provincie West-Vlaanderen hoopt tegen eind deze maand nog de financiering rond te hebben waardoor de werken aan de oude stookolietank nog dit najaar kunnen starten.Europa steunt het project met 1.250.000euro aan subsidies.

“Daarmee is ruim de helft van de financiering om de reusachtige duiktank van 15 op 20meter te realiseren rond”, zegt Ruth Deseyn van de provincie West-Vlaanderen.

De inrichting van de duiktank is geraamd op ruim 3,8miljoen euro . Naast de subsidie van Europa beloofde de Vlaamse overheid ook al om tussen te komen voor 350.000euro. We zijn momenteel nog aan het onderhandelen om nog extra financiële steun te krijgen. De volledige financiering zou tegen begin april rond moeten zijn.”

Ook de administratieve molen nadert het einde. Binnen enkele weken moet de bouwvergunning goedgekeurd zijn. Luc Derycke uit Ieper, gespecialiseerd in zwembadcomplexen, is aangesteld als architect.

De duiktank op de site Transfo zal naast die van het Duitse Duisburg het tweede exemplaar zijn dat in West-Europa te vinden is. De duiktank is bestemd voor zowel professionele duikers als amateurs met aandacht voor opleidingen, beroepsstages en duikevenementen.

bron: nieuwblad.be

Geef een reactie