Update WNF over gevolgen zeebeving

Het Wereld Natuur Fonds heeft 14 januari aanvullende informatie ontvangen van WWF-kantoren uit ZO-Azië over de gevolgen van de tsunami voor de natuur in de getroffen regio.

Een kort overzicht:

Thailand:
Uit voorlopige cijfers van onderzoekers blijkt dat 2 tot 10 procent van het koraal is afgebroken. Andere koraalriffen zijn bedekt met sediment en puin dat van de kust in het water terecht is gekomen. Er is op de meeste riffen minimale schade, behalve op plaatsen die volledig onbeschermd waren tegen de golven. Echter, op Koh Phi Phi is een kwart van het koraal beschadigd. Er wordt aan een meer volledig overzicht van de schade gewerkt door acht universiteiten. Dit onderzoek wordt gecoördineerd door het departement van Zee- en Kustgebieden. Naar verwachting wordt het onderzoek binnen twee weken afgerond.

India:
Er is veel puin en plastic verpakkingsmateriaal van hulpgoederen terecht gekomen op de Andaman-eilanden en de Nicobaren. WWF-India roept hulpverleners daarom op om plastic niet te dumpen in mangrovebos langs de kust of in het water te gooien, zodat het schade kan aanrichten aan het koraal.

Indonesië:
WWF-Indonesië« werkt nauw samen met het ministerie van Milieu in Djakarta, dat de komende twee a drie weken een onderzoek uitvoert naar de schade aan de natuur.

Geef een reactie