Veel minder blauwalg dan vorig jaar

In het Nederlandse zwemwater is rond deze tijd van het jaar veel minder blauwalg aanwezig dan vorig jaar. Dat heeft de landelijk contactpersoon zwemwater van de gezamenlijke provincies donderdag laten weten.
Door het weer zijn er momenteel veel minder blauwalgen aanwezig. Dat komt waarschijnlijk door het onweer en de regen. Op de een of andere manier heeft onweer een positieve invloed. Slecht weer lijkt dus goed te werken tegen blauwalgen.

In enkele wateren in vier provincies zit blauwalg. Op twaalf zwemlocaties in Nederland geldt een zwemverbod vanwege de aanwezigheid van de bacterie. Op andere zwemlocaties is een waarschuwing van kracht voor sterke stroming en onveiligheid. Ook wordt gewaarschuwd voor zwemmersjeuk, een uitslag van de huid veroorzaakt door larfjes van een platworm.

Op de internetpagina’s van de provincies is te zien waar de verboden en waarschuwingen precies gelden. Ook op teletekstpagina 725 van de NOS kunnen mensen die willen gaan zwemmen de waarschuwingen en verboden terugvinden.

bron: nu.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie