Vermiste duiker Vinkeveen – Update 2 –

De politie zet zaterdagavond en zondag een deel van de Vinkeveense Plassen af om te zoeken naar een 25-jarige duiker uit Apeldoorn. De man kwam zaterdag niet meer boven toen hij met een groepje onder leiding van een instructeur aan het duiken was. De politie gaat ervan uit dat de man is overleden.

De brandweer zocht zaterdag al naar de duiker, waarbij ook een helikopter werd ingezet. De politie verwacht dat de man zich op een diepte van ongeveer 30 meter bevindt. Daarom werd de hulp van de marine ingeroepen. Die kan vanwege de invallende duisternis pas op zondag beginnen met zoeken. Zandeiland 4 en de afslag naar dit gedeelte van de Vinkeveense Plassen worden hiervoor afgezet. De politie verwacht door de drukte van dit weekend flinke overlast.

bron: telegraaf

Op rtl nieuws is sinds vanmorgen te lezen dat de zoektocht wordt uitgebreid:

De zoektocht naar een vermiste duiker in de Vinkeveense Plassen wordt uitgebreid.

Marine
De politie zet een groter gebied af, zodat duikers van de marine gemakkelijker kunnen zoeken. De 25-jarige duiker uit Apeldoorn was zaterdag met een groepje aan het duiken met een instructeur. Op een gegeven moment kwam hij niet meer boven. De politie gaat ervan uit dat hij dood is.

Update zondag 19 juni (bron de telegraaf)

Zoekactie naar vermiste duiker gestaakt

VINKEVEEN – De politie heeft de zoekactie naar de vermiste duiker in de Vinkeveense Plassen gestaakt. Acht duikers van de marine zochten sinds zondagmorgen naar het lichaam van de sinds zaterdagavond vermiste 25-jarige man uit Apeldoorn.

De politie wil in samenwerking het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) de komende dagen met andere apparatuur zoeken naar de duiker, zo liet een woordvoerder van de politie zondag weten.

Het duikgebied in de plassen blijft afgesloten, maar de stranden zijn weer vrij toegankelijk. De politie heeft bij de zoekactie zondag geen hinder ondervonden van toeschouwers

Maandag 20 juni: Telegraaf

Politie zet zoekactie naar vermiste duiker voort

VINKEVEEN – De politie zal in de loop van maandagmiddag de zoekactie naar de sinds zaterdag vermiste duiker in de Vinkeveense Plassen hervatten. Samen met het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) zal er met speciale technische apparatuur waaronder sonar naar het lichaam van de duiker gezocht worden. Er zal niet door de politie worden gedoken.

De politie raadt het sportduikers af om in de wateren bij Vinkeveen te duiken wegens eventueel gevaar dat de politieboten over de duikers varen. Het duikgebied waar de 25-jarige man uit Apeldoorn voor het laatst is waargenomen, is nog steeds afgezet. De stranden aan de plassen zijn wel vrij toegankelijk voor baders en andere waterliefhebbers.

Maandag 20 juni 14.10, Op de site van aqualive staat te lezen:

Namens Aqualive willen wij hier het volgende aan toevoegen:
De vermiste duiker in Vinkeveen betreft een duiker van Aqualive. Langs deze weg willen wij alle Aqualive duikers van dit schokkende nieuws op de hoogte brengen.bas v
bas__vlek@hotmail.com
gekondoleert

Geef een reactie