Vliegen als Superman door het water

,,Ik heb de hele week al niet zo goed geslapen. Omdat ik best heel zenuwachtig was voor deze dag. De eerste keer dat ik mag duiken. Ik heb altijd graag duiklessen willen volgen en nu ik het een keer heb geprobeerd, weet ik het zeker: dit is mijn sport.” De 11-jarige Rens heeft de dag van zijn leven in het Leeghwaterbad. Toen hij zag dat Spurd in het kader van de Purvakactiviteiten voor het eerst een duikclinic organiseerde, in samenwerking met T&O Duiksport in Purmerend, meldde hij zich meteen aan. Dinsdag was eindelijk de grote dag.

Rens kan de sensatie onder water nauwelijks beschrijven. ,,Echt hartstikke leuk. Je kunt van alles doen onder water, net als in de ruimte. Dat komt omdat je bijna niks meer weegt. Zelfs niet met zo”n zware fles op je rug. Het is net alsof je Superman bent en vliegt door het water.”

noordhollandsdagblad.nl

Geef een reactie