Waarschuwing Mosselkotter bij Zeelandbrug

Deze week heeft de bemanning van de ZZ 6 bij de zeelandbrug duidelijk een briefje aangeplakt waarbij werd aangegeven dat zij dinsdag 26 juli tussen 06.00 – 14.00uur tot dicht bij de 2e pijler zullen vissen op hun perceel. Een gewaarschuwd duiker telt voor 2

carlo
diver_carlo@zonnet.nl
oplossing is de duikvlag

Boten, Surfplanken, Zwemmers, enz, moeten 30 tot 60 meter van de vlag verwijderd blijven.
Duikers moeten binnen een straal van 15 meter van de vlag blijven.
Op deze manier blijven boten en duikers uit elkaars buurt zolang de duiker aan de oppervlakte is.

Uiteraard kan een duiker op diepte buiten de 15 meter van de vlag komen zonder het verkeer aan de oppervlakte te hinderen. Als de duiker weer naar de oppervlakte wil terug keren moet hij eerst binnen de 15 meter van de vlag komen alvorens op te stijgen.

Er bestaan ook duikboeien waarop een of beide vlaggen bevestigd zijn. Deze drijven aan de oppervlakte en worden door de duiker meegesleept. Ook hiervoor geld dat het bootverkeer 30-60 meter uit de buurt moet blijven. Een vlag kan ook op een boot gehezen zijn.

Christian
Chlieuwens@zeelandnet.nl
Oplossing is rekening houden met het feit dat de “duikstek zeelandbrug” al heel erg lang een mosselperseel is. Dat de duiksport iets van de laatste jaren is. Heb wat respect voor de vissers die hun brood verdienen met de visserij. Wees blij dat een visser een papier ophangt dat er op een bepaalde dag gevist gaat worden. Je bent altijd nog te gast op grond waarvoor iemand anders geld betaald om te mogen vissen.

Geef een reactie