Weer ongeval met Belgische duikers

Een 44-jarige duikster uit Gent is gisteren bij in problemen gekomen. De vrouw is bewusteloos uit het water gehaald. Haar toestand is volgens de politie zorgwekkend. Het duikongeval gebeurde gistermiddag rond half een. Bij een groepsduik in de , ter hoogte van de Steldijk bij Wemeldinge, bleek dat een van de deelnemers vermist werd. Daarop werd alarm geslagen. Toen de duikgroep van de Goese brandweer arriveerde, hadden mededuikers de vrouw al boven water gekregen. De duikster, die bewusteloos was, werd aan de rand van het water direct gereanimeerd door het ambulancepersoneel. Toen haar situatie stabiel was, is zij overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Gezien de ernst van haar situatie is de vrouw in de loop van de middag naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen vervoerd. Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) omschreef haar toestand gisteren aan het eind van de middag als `kritiek`.
Over de oorzaak van het ongeval bestaat volgens de KLPD nog geen duidelijkheid. De waterpolitie in Hansweert doet daar onderzoek naar en heeft daarvoor de duikapparatuur van de vrouw in beslag genomen. Ook worden getuigen gehoord. Bekend is dat bij de duik een instructeur aanwezig was.
In de Oosterschelde doen zich geregeld duikongevallen voor, niet zelden met dodelijke afloop. Twee weken geleden nog kwam bij een 41-jarige Belg om het leven. Bij veel ongelukken in de Oosterschelde zijn Belgen betrokken. Dat komt deels doordat zij een groot aandeel hebben in het aantal duikers. Daarnaast speelt een rol dat Belgische duikers op grotere diepten hun brevetten moeten halen dan Nederlandse.

bron: pzc

Geef een reactie